Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Επιχείρηση φίμωσης συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ Δημοσίου

Η ΕΣΑΚ Δημοσίου πραγματοποιεί αυτό το διάστημα περιοδείες - συσκέψεις σε χώρους δουλιάς, μοιράζοντας τη δισέλιδη προκήρυξη για τη συγκρότηση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Τη βδομάδα αυτή κλιμάκια της παράταξης περιόδευσαν στο Νοσοκομείο του Ρίου και στο υπουργείο Πολιτισμού. Φαίνεται όμως πως αυτή η δράση έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς υπαλλήλους στο χώρο της Υγείας, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν την παράταξη.

Χτες κλιμάκιο της ΕΣΑΚ Δημοσίου με επικεφαλής την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη,μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, και τον Δημήτρη Πελεκούδα,μέλος του ΠΕΣΥ Δυτικής Πελοποννήσου της ΠΟΕΔΗΝ, περιόδευσε στο Νοσοκομείο "409" κάνοντας συσκέψεις ανά κλάδο στους χώρους δουλιάς. Αυτή η επικοινωνία ενόχλησε τους κυβερνητικούς υπαλλήλους. Ετσι, την ώρα που το κλιμάκιο συνομιλούσε με τις καθαρίστριες του νοσοκομείου, εισέβαλε στην αίθουσα η διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου Χαρά Αθανασοπούλου,η οποία εξαπέλυσε επίθεση στο κλιμάκιο χαρακτηρίζοντας τους συνδικαλιστές "τεμπέληδες", που "δεν έχουν καμιά δουλιά να απασχολούν το προσωπικό σε ώρα υπηρεσίας". Η κυρία αυτή βρήκε έναν ανέλπιστο σύμμαχο στο πρόσωπο του συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλους του ΔΣ του Σωματείου του Νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" Χρήστου Σουγλέρη,ο οποίος έφθασε στο σημείο να απειλήσει τον συνδικαλιστή Δ. Πελεκούδα πως θα ζητήσει τη διαγραφή του από το Σωματείο. Η αντίδραση των εργαζομένων στις αήθεις επιθέσεις ήταν άμεση, καθώς σύσσωμοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της ΕΣΑΚ να εκθέτει δημόσια τις απόψεις της.

Στελέχη της παράταξης τόνιζαν πως η ενέργεια αυτή σκοπεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων. Πρόσθεταν πως οι κυβερνητικοί υπάλληλοι επιδιώκουν να φιμώσουν τη φωνή της ΕΣΑΚ και την απήχηση που αυτή έχει στους εργαζόμενους. Η παράταξη καταγγέλλει αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες και όσους τις στηρίζουν και δηλώνει ότι στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα για να πάρει σάρκα και οστά η δημιουργία του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ. Είναι η μόνη προϋπόθεση για την επιβολή φιλολαϊκών λύσεων στη χώρα μας, όπως φαίνεται από την πλατιά αποδοχή των προτάσεων της ΕΣΑΚ από τους εργαζόμενους στους οποίους τα στελέχη της παράταξης έχουν μέχρι τώρα απευθυνθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ μαζί και στην «Πειραιώς» (2004-03-18 00:00:00.0)
Πλαίσιο αιτημάτων για διεκδίκηση (2003-02-01 00:00:00.0)
Ανακαλούνται οι άδειες μητρότητας! (2000-07-04 00:00:00.0)
Προγραμματική «μοιρασιά» στην Εθνική (2000-05-26 00:00:00.0)
Σύσκεψη της ΕΣΑΚ ιδιωτικών υπαλλήλων (1999-03-06 00:00:00.0)
Καταδικάζουν (1997-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ