Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαϊκή κινητοποίηση για τους ελεύθερους χώρους

Την ανάγκη για άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να προστατευτούν οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι της Αθήνας, από τα τεράστια συμφέροντα που επιβουλεύονται την καταπάτηση και τσιμεντοποίηση αυτών των χώρων, τόνισαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων της Αθήνας, σε συνεδρίαση που έγινε προχτές το βράδυ, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων.

Το Πάρκο στο Γουδί,το Πεδίο του Αρεως,το οικόπεδο της οδού Ριζάρη,τα Τουρκοβούνια,το κτήμα ΘΩΝ,τα οικόπεδα ΚΑΠΑΨ και ΔΕΗ,οΛόφος Ελικώνος στην Κυψέλη,ο Ελαιώνας,το Πάρκο Ελευθερίας είναι μόνο μερικοί από τους χώρους που αναφέρθηκαν στη συγκέντρωση και "κινδυνεύουν από διαπλεκόμενα συμφέροντα και καταπατητές".

Τα μέλη της Συντονιστικής ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στους παραπάνω χώρους και αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάη ημερίδα με θέμα τους ελεύθερους χώρους. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή θα επιδιώξει συνάντηση με τον δήμαρχο Αθήνας, τον νομάρχη και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να υλοποιηθούν υποσχέσεις τους για "καλύτερη ποιότητα ζωής, πράσινο και αποκέντρωση". Ακόμα, η Συντονιστική αναφέρθηκε στον κίνδυνο τσιμεντοποίησης των στρατοπέδων της Αθήνας.

Ο Γεράσιμος Σκλαβούνος από το Σύλλογο Πολεοδόμων επισήμανε: "Εχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά και τεράστια συμφέροντα. Η κυβέρνηση ακολουθεί το φάκελο της ανταγωνιστικότητας των πόλεων. Παρ' όλα αυτά οι αντιδράσεις είναι περιορισμένες, ειδικά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αισθανόμαστε την εισροή του κέρδους στην Αθήνα, αισθανόμαστε την επιδείνωση της ζωής μας".

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση υποσχέθηκαν να πάρουν μέρος και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 10 Μαρτίου για τα οικόπεδα του ΚΑΠΑΨ και της ΔΕΗ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Γεράσιμος Θεοδωράτος εκ μέρους της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της ΝΑΣ στον αγώνα των κατοίκων για καλύτερη ποιότητα ζωής. Και τόνισε: "Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να στηρίξει την προσπάθειά σας και είναι αναγκαίο να πάρει δραστικά μέτρα". Η επόμενη συνάντηση του Συντονιστικού θα γίνει την Πέμπτη 11 Μαρτίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ