Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε θέλουν συντονισμένους εργατικούς αγώνες

Η πλειοψηφία της ΕΕ του ΕΚΑ απέρριψε πρόταση της ΔΑΣ για 24ωρη απεργία και πανεργατικό συλλαλητήριο για τις εξελίξεις στην "Ολυμπιακή"

Για στάση που εξυπηρετεί την κυβερνητική τακτική "του διαίρει και βασίλευε", καταγγέλλει η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" (ΔΑΣ) την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,η οποία απέρριψε την πρόταση της παράταξης να κηρυχτεί 24ωρη απεργία και παναθηναϊκό - πανεργατικό συλλαλητήριο για τις εξελίξεις στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" (ΟΑ).

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ, όπου συζητήθηκαν τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα και η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΟΑ, η ΔΑΣ ζήτησε να αναλάβει το ΕΚΑ πρωτοβουλία συντονισμού της δράσης των εργαζομένων στις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις (ΟΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ.) και με συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες να μπει αποφασιστικά μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου που ξεπουλιέται. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ πρότειναν και την κήρυξη 24ωρης απεργίας, αλλά η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής απέρριψε την πρόταση, προφασιζόμενη ότι πρέπει να προηγηθούν οι πρωτοβουλίες της ΓΣΕΕ.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο να πάρουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δράσης όσο και το συντονισμό που απαιτείται σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο 24ο έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) απορρίφθηκε ομόφωνα η κυβερνητική πολιτική για την ΟΑ, καταγγέλθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα και η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και αποφασίστηκαν δύο συγκεντρώσεις: Η πρώτη για την ενημέρωση των εργαζομένων, την 1η Μάρτη 1999 στο γήπεδο του Μίλωνα και η δεύτερη στις 4 Μάρτη, στα γραφεία της ΟΑ στη Λεωφ. Συγγρού, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ