Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΡΟΥ
Αγώνας μέχρι τη δικαίωση

Με δεκάδες ακόμη τρακτέρ ενισχύθηκε και χθες το μέτωπο των αγροτών στο Βόρειο Εβρο,που από τη Δευτέρα έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα στην Εθνική οδό, στο ύψος της Ορεστιάδας.Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιοδείες των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα,στα χωριά της περιοχής, με στόχο την παραπέρα μαζικοποίηση του αγώνα. Χτες οι αγρότες αποφάσισαν την παραμονή τους στην Εθνική οδό μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, οπότε αναμένεται να αποφασίσουν κλιμάκωση της κινητοποίησης με νέες μορφές δράσης.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής δηλώνουν πως ο αγώνας θα συνεχιστεί. "Τα προβλήματα τα ίδια είναι αυτά που μας έβγαλαν στο δρόμο και η αγωνία μας να παραμείνουμε στη γη μας και να ζούμε από την καλλιέργειά της", δήλωσε ο Κ. Ζησίδης.Ο κόσμος στα χωριά έχει αγανακτήσει, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Γεωργίας πως θα αποζημιωθούν για τη μισή παραγωγή του '98 που παραμένει αμάζευτη στα χωριά (καλαμπόκια, βαμβάκια, τεύτλα, παντζάρια κλπ.) ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι αγρότες ζητάνε μέτρα στήριξης των καλλιεργειών και του εισοδήματός τους, ρύθμιση των χρεών σε όφελος των αγροτών και των συνεταιριστών και όχι στα μέτρα της κυβέρνησης και της ΑΤΕ, πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση των ποσοστώσεων και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ