Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα ηγεσία στην ΕΝΑΕ

Χωρίς απρόοπτα διεξήχθησαν χτες οι εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) για την ανάδειξη του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης. Τα αποτελέσματα αντανακλούν πλήρως το συσχετισμό δυνάμεων που είχε διαμορφωθεί στις εκλογές της προηγούμενης βδομάδας, για την ανάδειξη του ΔΣ, οπότε και η παράταξη του Θ. Κατριβάνου είχε λάβει 11 έδρες, η παράταξη του Β. Κουλουμπή 9 και ο Π. Σκοτινιώτης 1. Η ψήφος του τελευταίου προσμετρήθηκε, στις χτεσινές εκλογές, σ' αυτές του Κουλουμπή, χωρίς όμως να αλλάζει σε κάτι το αποτέλεσμα.

Ετσι, νέος πρόεδρος της ΕΝΑΕ εκλέχτηκε με 11 ψήφους ο Θ. Κατριβάνος, ενώ ο αντίπαλός του, Β. Κουλουμπής, έλαβε 10 ψήφους. Πρώτος αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο νομάρχης Αρκαδίας, Π. Γιαννόπουλος. Γενικός Γραμματέας εκλέχτηκε ο νομάρχης Πέλλας, Γ. Πέτσος - όπως ακριβώς του είχε υποσχεθεί ο Θ. Κατριβάνος, όταν τελευταία στιγμή μπήκε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του πρώτου για την εκλογή του ΔΣ. Δεύτερος αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κ. Παπαδόπουλος, που ήταν και η μοναδική υποψηφιότητα, προκειμένου να εκπροσωπείται στο όργανο αυτό και η μειοψηφία. Μειοψηφία όχι από πλευράς απόψεων, αφού, όπως διαπιστώθηκε τόσο την προηγούμενη τετραετία όσο και την ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη του ΔΣ της ΕΝΑΕ, οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται σε αυτό (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) δε διαφωνούν στην πολιτική που ακολουθείται και συνακόλουθα το ρόλο που διαμορφώνεται για το θεσμό. Αλλωστε, όπως ειπώθηκε και χτες, το δρόμο της ομοφωνίας και συνεργασίας θα ακολουθήσει και η νέα ηγεσία της ΕΝΑΕ.

Μέλη της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής - μαζί με τα τέσσερα του προεδρείου - εκλέχτηκαν επίσης οι: Χρ. Κοσκινάς, Δημ. Σαραβάκος και Γ. Σπάρτσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ