Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
Μέτρα κατά της εγκληματικότητας ζητούν οι Τσιγγάνοι

Εκδηλώσεις αγανάκτησης πυροδότησε η είδηση του θανάτου του 34χρονου μικροπωλητή Ν. Δημητρίου

Ανάστατη είναι η τσιγγάνικη κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, λόγω της δολοφονίας του 34χρονου Νίκου Δημητρίου.Οπως είναι γνωστό, ο νεαρός Τσιγγάνος εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τον Αγιο Στέφανο Αττικής, όπου είχε πάει με τη σύζυγό του και άλλους να πουλήσουν εμπορεύματα.

Οταν αργούσε να εμφανιστεί στο προκαθορισμένο ραντεβού για την επιστροφή, η γυναίκα του ανησύχησε και πήγε στην Αστυνομία να δηλώσει εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητό του στη θέση Κάτω Σούλι και την επομένη βρέθηκε και το πτώμα στο κτήμα Τατοϊου, όπου πιθανολογείται πως μεταφέρθηκε από τον δράστη ή τους δράστες.

Η είδηση του θανάτου του πυροδότησε εκδηλώσεις αγανάκτησης στους Τσιγγάνους της Αγ. Βαρβάρας, όπου έμενε το θύμα, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα το βράδυ να αποκλειστεί η λεωφόρος Βενιζέλου στο ύψος της εκκλησίας της Αγ. Ελεούσας από Τσιγγάνους, οι οποίοι ζητούσαν από την πολιτεία να λάβει μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ο αποκλεισμός του ίδιου δρόμου επαναλήφθηκε και χτες, όταν η σορός του Τσιγγάνου - ο οποίος έχει και δύο παιδιά - μεταφέρθηκε στο σπίτι του για να κηδευτεί σήμερα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Τσιγγάνων της Αγ. Βαρβάρας είναι γυρολόγοι και έμποροι, όπως και ο άτυχος Ν. Δημητρίου. Ενας από τους συγκεντρωμένους έξω από το σπίτι της οικογένειας του δολοφονημένου, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βενιζέλου, ο Μανώλης Δημητρίου,θα μας πει μια φράση, που περικλείει σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση αυτού του λαού: "Αν ήξερε ο Τσιγγάνος να πει τη μοίρα των άλλων, θα ήξερε και τη δικιά του...".

Θα προσθέσει ότι πολλές φορές στη δουλιά τους αναγκάζονται να ακολουθούν τους πελάτες στα σπίτια τους, όταν οι τελευταίοι δεν έχουν λεφτά πάνω τους. Οι Τσιγγάνοι πιστεύουν ότι το ίδιο συνέβη και με τον Ν. Δημητρίου, αυτή τη φορά όμως πέφτοντας σε παγίδα και πως ο σκοπός των δραστών ήταν η ληστεία, αφού, όπως μας είπαν, δε βρέθηκαν τα εμπορεύματα. Ανάλογο περιστατικό συμβαίνει για πρώτη φορά στους Τσιγγάνους της Αγ. Βαρβάρας και σαφώς τους έχει τρομοκρατήσει, αφού αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να πουλήσουν την πραμάτεια τους και να ταϊσουν τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ