Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΩΝΙΑ"
Πλατύ άνοιγμα στο λαό

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του παλιού δημαρχείου, έγινε ο απολογισμός της παράταξης και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης

Ο τρίμηνος (Νοέμβρης '98 - Φλεβάρης '99) απολογισμός δράσης της παράταξης"Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία" (ΔΗΠΙ) παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα σε πλατιά σύσκεψη των μελών και των φίλων της, παρουσία εκπροσώπων σωματείων και φορέων της πόλης στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού δημαρχείου της Νέας Ιωνίας.

Τον απολογισμό έκανε ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσουκαλάς,ο οποίος επισήμανε, ότι το διάστημα που πέρασε επιτεύχθηκε η πρώτη ουσιαστική και καθοριστική προϋπόθεση για την αποτελεσματική δράση της ΔΗΠΙ, με την επανασυγκρότηση της Γραμματείας της παράταξης και των τοπικών επιτροπών και την αποκατάσταση της συλλογικής λειτουργίας των οργάνων της. "Στα πλαίσια αυτής της λειτουργίας και δράσης έγινε δυνατόν να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που απασχόλησαν τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας", τόνισε ο Π. Τσουκαλάς.

Μετά από παρέμβαση της ΔΗΠΙ αποτράπηκαν:

- Η παραπέρα τσιμεντοποίηση μέρους της περιοχής Ομορφοκλησιάς (πρώην Βεϊκου) με τη δημιουργία γηπέδων τένις, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα σε χώρο που παλιότερα ήταν σχολείο και προβλεπόταν να αναδασωθεί.

- Η ανέγερση μιας ακόμα πολυώροφης πολυκατοικίας σε χώρο που προοριζόταν να γίνει πολιτιστικό κέντρο για την κάλυψη των πολιτιστικών αναγκών των κατοίκων του Περισσού και ευρύτερα της Ν. Ιωνίας.

- Η παράταση των εργασιών για την αποκατάσταση δύο δημοτικών σχολείων. Με την παρέμβαση της ΔΗΠΙ ολοκληρώθηκαν τα σχολεία και οι μαθητές συνέχισαν τα μαθήματά τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Ο Π. Τσουκαλάς τόνισε, ότι υπεύθυνος για τα ζητήματα αυτά, όπως αποκαλύφθηκε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν πρώτα και κύρια ο πρώην δήμαρχος Π. Μπουρδούκος και συνυπεύθυνοι αναλογικά για κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, η ολιγωρία που επέδειξαν στο παρελθόν οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΣΥΝ αλλά και τον υποτιθέμενο αντάρτη του ΠΑΣΟΚ κ. Ρουμελιωτάκη.

"Φάνηκε η στήριξη του πρώην δημάρχου στα μεγάλα συμφέροντα και η υποκρισία απέναντι στους δημότες της Ν. Ιωνίας με τις δήθεν ηρωικές πράξεις που προέβη στο παρελθόν για τη διάσωση του υπό αναδάσωση χώρου της Ομορφοκλησιάς", υπογράμμισε ο Π. Τσουκαλάς και επισήμανε ότι με πρωτοβουλία της ΔΗΠΙ συζητήθηκε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το κρίσιμο θέμα της Παιδείας, καθώς η παρέμβασή της αυτή ανέτρεψε τις επιδιώξεις κυβερνητικών απεργοσπαστικών μηχανισμών, που επιχείρησαν τη μεταστέγαση μαθητών σε Δημοτικά σχολεία.

Ταυτόχρονα μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύφθηκε ότι η διαχωριστική γραμμή για τις ηγεσίες αυτών των παρατάξεων δε βρίσκεται ανάμεσα σε κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση και τις επιλογές της για την Παιδεία, αλλά ανάμεσα στην πολιτική της ΔΗΠΙ και του λαού που συγκρούεται με αυτή την πολιτική.

Εξαιρετικά αποκαλυπτική και επιβεβαιωτική της σύμπλευσης των παρατάξεων που στηρίχτηκαν από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και τον αντάρτη του ΠΑΣΟΚ, ήταν η στάση τους στη συγκρότηση των οργάνων και νομικών προσώπων στην οποία από κοινού ειδικά οι τρεις τελευταίοι συγκρότησαν μπλοκ για τον αποκλεισμό της ΔΗΠΙ και την κατάληψη θέσεων ενιαία για λογαριασμό τους.

Στο πρόγραμμα δράσης που παρουσιάστηκε και η παράταξη δεσμεύτηκε να υλοποιήσει, αποφασίστηκε η συνέχιση της δράσης πάνω σ' αυτά τα κρίσιμης σημασίας θέματα και η πολιτική και ιδεολογική αποκάλυψη των δημοτικών παρατάξεων που στηρίζουν ή ανέχονται αυτή την πολιτική.

Καταλήγοντας ο Π. Τσουκαλάς υπογράμμισε, ότι στόχος της ΔΗΠΙ είναι το πλατύ άνοιγμα της δράσης της παράταξης στο λαό και η κινητοποίησή του στη βάση των προβλημάτων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ