Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτο - Στροφή στην απεξάρτηση

Την πρώτη "έντυπη απόπειρά" τους έκαναν πραγματικότητα οι Ομάδες Φωτογραφίας της Θεραπευτικής Κοινότητας "Στροφή", με την έκδοση του πρώτου τεύχους του "Μικρού", ενός περιοδικού με θέμα τη φωτογραφική δημιουργία στην κοινότητα. "Το Μικρό", που θα εκδίδεται δύο φορές το χρόνο, περιέχει επιλεγμένες δουλιές των μελών των Ομάδων φωτογραφίας, επιχειρώντας ένα ακόμα βήμα προσέγγισης στην τέχνη της φωτογραφίας, στην τέχνη του διαφορετικού βλέμματος και της επικοινωνίας.

Η έκδοση του "Μικρού" αποτελεί έναν από τους πολλούς σταθμούς στην πολύχρονη πορεία της ομάδας φωτογραφίας της "Στροφής" που δημιουργήθηκε το 1989 στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα. Ενας ακόμα σταθμός στην πορεία που ξεκίνησε με την αγορά του πρώτου εκτυπωτή ασπρόμαυρων φωτογραφιών και το στήσιμο του σκοτεινού θαλάμου, που συνεχίστηκε με τις ανοιχτές εκθέσεις των φωτογραφιών, αλλά και με τη δημιουργία, πριν δύο χρόνια, μιας νέας ομάδας φωτογραφίας, στο Κέντρο Δευτερογενούς Πρόληψης.

Μια προσπάθεια που, όπως επισημαίνουν τα μέλη των Ομάδων Φωτογραφίας της "Στροφής", έχει ανάγκη τόσο ηθικής όσο και υλικής στήριξης. (Ο αριθμός του λογαριασμού δωρεών για "Το Μικρό" είναι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, 111/296006 - 04. )


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ