Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΖΩΝΗΣ
Ομαδικό διάβημα στον ΟΛΠ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί δεκάδες άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά,όπου και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του ΟΛΠ κ. Μανιατόπουλο και κ. Ψαραύτη, αντίστοιχα, και κατήγγειλαν τις προσπάθειες υπονόμευσης της λειτουργίας της Ζώνης.

Στη συνάντηση τέθηκε το σοβαρό ζήτημα με τα πλοία που ξεχειμωνιάζουν στο λιμάνι, καταλαμβάνοντας χώρους όπου γίνονται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, με αποτέλεσμα να διώχνονται πλοία που έρχονται για επισκευή. Καταγγέλθηκε, επίσης, ότι ο ΟΛΠ θέλει να διώξει τρία πλοία που επισκευάζονται στην Κυνοσούρα, όπου απασχολούνται δεκάδες εργάτες, επειδή έχει περάσει ο "προβλεπόμενος" χρόνος παραμονής τους! Ο κ. Μανιατόπολος δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί άμεσα λύση σ' αυτό το ζήτημα, ενώ για τα τρία πλοία δεσμεύτηκε ότι θα παραταθεί η παραμονή τους και ότι από εδώ και στο εξής αυτό θα ισχύει για κάθε πλοίο που έρχεται για επισκευή. Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι, αν δε δοθεί άμεσα λύση, θα επανέλθουν με νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σ' ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που είχε πάρει το διυπουργικό όργανο το 1995 και αφορούν τον ΟΛΠ, οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι πριν ένα χρόνο περίπου ξεκίνησαν κάποια έργα υποδομής στη Ζώνη τα οποία σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες λακκούβες που εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή των εργαζομένων. Σ' ό,τι αφορά το νόμο (έκτρωμα) που ιδιωτικοποιεί τα δυο μεγάλα λιμάνια, ο πρόεδρος του ΟΛΠ δεν μπόρεσε να κρύψει τις προθέσεις της κυβέρνησης να ρίξει βάρος μόνο στον τομέα της διαμετακόμισης. Για τη Ζώνη, είπε ότι ακόμα δεν έχουν συζητήσει επί της ουσίας πώς θα λυθούν τα προβλήματα και ότι άμεσα θα συγκαλέσει σύσκεψη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ