Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Ενισχύονται οι πρωτοβουλίες στη βάση

Με στόχο να φτάσει το πλαίσιο αρχών και δράσης της Επιτροπής για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους δουλιάς, συνδικαλιστές απ' όλους τους κλάδους περιοδεύουν στα εργοστάσια και συζητούν με τους εργάτες και τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων.

Με τον ίδιο στόχο το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και το σωματείο του "Καζή" πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών.

Χτες, εξάλλου οι συνδικαλιστές Δ. Κυπραίος και Δ. Τσιουμπρής, μέλη της Επιτροπής, περιόδευσαν στα εργοστάσια "ΒΙΑΜΑΞ" και "ΕΛΚΟ Βαγιωνής".Και στα δύο εργοστάσια εκφράστηκε από εργαζόμενους και συνδικαλιστές αγανάκτηση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το συνδικαλιστικό κίνημα. Ομόθυμα υποστηρίχτηκε ότι είναι ανάγκη να δυναμώσουν οι πρωτοβουλίες για τον συντονισμό και τη δράση από τα κάτω, ενώ θετικά εκφράστηκαν οι εργαζόμενοι για την πρωτοβουλία της Επιτροπής.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τα προβλήματα της βιομηχανίας, τη συρρίκνωση του κλάδου μετάλλου, κυρίως στη "ΒΙΑΜΑΞ", όπου οι εργάτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μείωση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και κατά συνέπεια με τις απολύσεις.

Στο Βόλο

Ευρεία Παμβολιώτικη σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου,με θέμα: "Πανελλαδικός συντονισμός - Αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος - Πλαίσιο αρχών της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Συνδικαλιστών".

Στη σύσκεψη, την οποία διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος.Επίσης, στις 4 Μάρτη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7μμ, στην πλατεία Ελευθερίας για να εκφράσουν οι εργαζόμενοι του Βόλου την αγωνιστική αντίθεσή τους στον νόμο 2639/98 που έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ