Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αθρόες συλλήψεις σε συλλαλητήριο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης για την άκρατη βία των αστυνομικών δυνάμεων με τις ευλογίες του δημάρχου Ρούντολφ Τζουλιάνι για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αφρικανού μετανάστη, κατέληξε στις αθρόες συλλήψεις και μάλιστα των πρωτοστατών της διαδήλωσης, με το αιτιολογικό της εγκληματικής καταπάτησης!

Δύο δημοκρατικοί βουλευτές, ο Τσαρλς Ράνγκελ και ο Γκρέγκορι Μικς,δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ντέιβιντ Ντίκινς ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι προσάχθηκαν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα και μετά την απαγγελία της κατηγορίας αφέθηκαν ελεύθεροι μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες. Ενας όμως εκ των 14 κρατήθηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές, αφού σύμφωνα με την αστυνομία εκκρεμούσε εις βάρος του προηγούμενο ένταλμα σύλληψης, χωρίς όμως να διευκρινιστεί τι είδους ένταλμα και για ποιες πράξεις.

Σκοπός της διαδήλωσης διαμαρτυρίας, που κατέληξε στη "σύρραξη", ήταν η καταγγελία και απαίτηση δράσης εναντίον των τεσσάρων αστυνομικών οργάνων, οι οποίοι στις 4 Φλεβάρη δολοφόνησαν με τον πιο ωμό τρόπο - πυροβολώντας τον 41 φορές - τον 22χρονο τον Αμαντού Ντιάλο χωρίς καμία αιτία! Η υπόθεση ακόμα ερευνάται παρά το εξόφθαλμο της υπόθεσης και παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών της Νέας Υόρκης για τα συνεχιζόμενα κρούσματα της ανεξέλεγκτης και ρατσιστικής δράσης των "ταγμάτων ασφαλείας του Τζουλιάνι", που κυκλοφορούν με πολιτικά και σκοτώνουν αθώους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ