Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Εκκληση βοήθειας

Καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τα "παιδιά του δρόμου"

"Αγαπητοί φίλοι,

Μέλη της ελληνικής κοινωνίας, που ήδη είναι και δική μας, όλων των Νικαραγουανών που ζουν τώρα στη χώρα σας,

Οπως ξέρετε, τη χώρα μας, όπως και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, έπληξε ένας καταστροφικός κυκλώνας, που άφησε πίσω του πάνω από 8.000 νεκρούς, 100.000 αστέγους, ενώ πάνω από 800.000 άνθρωποι έχασαν και τη μικρή περιουσία που είχαν καταφέρει να αποκτήσουν.

Η κατάσταση αυτή έκανε ακόμα πιο αφόρητη τη ζωή στη Νικαράγουα, μια από τις πιο ταλαιπωρημένες και υπανάπτυκτες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Από την περιορισμένη βοήθεια που έστειλαν μία σειρά διεθνείς οργανισμοί, πολύ λίγα έφτασαν στους απλούς ανθρώπους, που εξακολουθούν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Μ' άλλα λόγια, επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία που είχε γίνει και με το σεισμό του 1972 στη διάρκεια της δικτατορίας του Σομόζα.

Ιδιαίτερα πλήττονται τα παιδιά απ' όλη την κατάσταση. Ο αναλφαβητισμός και η βρεφική και παιδική θνησιμότητα, που είχαν πέσει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα τη δεκαετία του 1980 με τις προσπάθειες της κυβέρνησης των Σαντινίστας, το μοναδικό "φωτεινό διάλειμμα" που γνώρισε η χώρα μας, έχουν ανέβει και πάλι πολύ ψηλά, ενώ ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός παιδιών που ζουν στους δρόμους και ορισμένα απ' αυτά "δουλεύουν" πουλώντας μαντίλια, σπίρτα, εφημερίδες κλπ, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, βιασμών, καταστολής.

Δεν έχουμε ξεχάσει τη μεγάλη αλληλεγγύη που μας πρόσφερε ο ελληνικός λαός, κύρια οι Ελληνες εργαζόμενοι, όταν αντιμετωπίζαμε τον αποκλεισμό,τις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μόνο και μόνο επειδή είχαμε επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, μετά την επικράτηση της επανάστασης των Σαντινίστας.

Σήμερα έχουμε για μίαν ακόμα φορά την ανάγκη σας, για ν' αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που άφησε ο κυκλώνας, κυρίως στα παιδιά. Γι' αυτό μια ομάδα Νικαραγουανών που ζούμε στην Ελλάδα, μαζί με την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ξεκινήσαμε μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων, που θα παραδώσουμε απευθείας σε οργάνωση με την οποία συνεργάζεται η ΕΕΔΔΑ σε προγράμματα που αφορούν στα παιδιά του δρόμου.

Ο αριθμός λογαριασμού είναι: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, 116/296008-72

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία θέλετε.

Φιλικά,

Αλντο Μπερμούδες, 9738.881"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ