Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΗΠΑ
Οι συνήθεις επιθέσεις

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Νέο γύρο επιδρομών εναντίον ιρακινών αντιαεροπορικών συστοιχιών πραγματοποίησαν, χτες, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, που εκτελούσαν τη συνήθη περιπολία τους στη "ζώνη απαγόρευσης πτήσεων" στο Βόρειο Ιράκ.

"Ευρισκόμενα σε αυτοάμυνα εξαιτίας του εγκλωβισμού τους από τα ιρακινά ραντάρ, αμερικανικά F 15 εξαπέλυσαν βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ σε αρκετές ιρακινές αντιαεροπορικές συστοιχίες στην περιοχή γύρω από τη Μοσούλη και επέστρεψαν όλα ασφαλή στη βάση τους", ανακοινώθηκε λακωνικά από την αμερικανική βάση στο Ιντσιρλίκ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η αντιστράτηγος Τζέιν Ρίνελ, εκπρόσωπος της Επιχείρησης Βορείου Ελέγχου, που εποπτεύει τη "ζώνη απαγόρευσης πτήσεων" στο Βόρειο Ιράκ, απέφυγε να κάνει περαιτέρω σχόλια. Καμία ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από τη Βαγδάτη.

Στο μεταξύ, όπως υποστήριζε χτες μεγάλη μερίδα του ιρακινού, ελεγχόμενου από το καθεστώς, Τύπου, η ιρακινή ηγεσία αποφάσισε να πουλήσει 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο σε μία ρωσική εταιρία, που δεν κατονομάζεται, η οποία με τη σειρά της θα το πουλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται, παραμένει σε ισχύ η απόφαση που έλαβε μετά την επιχείρηση "Αλεπού της Ερήμου", η Βαγδάτη να μην έχει καμία εμπορική συναλλαγή με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιαπωνία, ακόμη και στα πλαίσια του ανθρωπιστικού προγράμματος του ΟΗΕ "Πετρέλαιο αντί Τροφίμων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ