Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι νέοι φράγμα στον πόλεμο

Την ανάγκη να δράσουν τώρα, λαός και νεολαία, ενάντια στον πόλεμο που από ώρα σε ώρα μπορεί να ξεκινήσει στη Γιουγκοσλαβία, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης Μ. Σπυριδάκης, μιλώντας χθες το βράδυ σε αντιπολεμική εκδήλωση που οργάνωσαν οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

"Τώρα πια έπεσαν οι μάσκες των ιμπεριαλιστών. Είναι πιο εύκολο σήμερα ο λαός να καταλάβει την ανάγκη να περάσει στη δική του αντεπίθεση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του", είπε ο Μ. Σπυριδάκης και κάλεσε ιδιαίτερα τους νέους να σταθούν φραγμός στα βρόμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών. "Αντί να σκύβουμε το κεφάλι και να υποτασσόμαστε στη δύναμη του ισχυρού, πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να γιγαντόσουμε το φιλειρηνικό κίνημα. Για να μην πέσει θύμα των ξένων συμφερόντων, θυσία στο βωμό των ιμπεριαλιστών", κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ.

Η χτεσινή εκδήλωση ήταν ακόμη μία από τις δεκάδες πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι ΠΚΣ, στην προσπάθειά τους να σπάσουν το φράγμα σιωπής που έχουν υψώσει σύσσωμοι οι υποτελείς των αμερικανονατοϊκών συμφερόντων.

Το αντιπολεμικό διήμερο στη σχολή Νομικών Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, που ολοκληρώθηκε χθες, αλλά και αυτό στο ΠΑΜΑΚ, στάθηκε βήμα για να βγει στην επιφάνεια η αγωνία των φοιτητών, για το μέλλον που τους ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές.

Εκατοντάδες υπογραφές μαζεύτηκαν από τους φοιτητές σε κείμενο με το οποίο απαιτούν να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στην επέμβαση στο Κόσσοβο. Ενώ καθημερινά στήνονται αντιπολεμικές επιτροπές στις σχολές με στόχο την πλατύτερη ενημέρωση και την οργάνωση μαζικών αντιπολεμικών αγώνων..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ