Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαύροι συνειρμοί από την πρόκληση

"Η αντιδημοκρατική εκτροπή των υποτακτικών του Μπερνς, της κυβέρνησης Σημίτη, ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής",σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι "κανένας δεν είναι σε θέση να τρομοκρατήσει και να περιορίσει τη δράση των κομμουνιστών".

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

"Η αντιδημοκρατική εκτροπή των υποτακτικών του Μπερνς, της κυβέρνησης Σημίτη, ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής.

Μετά την τρομοκρατική σύλληψη των 3 μελών της ΚΝΕ στην Καλλιθέα, την κακοποίησή τους με μεθόδους που ούτε η χούντα τόλμησε να χρησιμοποιήσει και την παραπομπή τους σε δίκη με τις γελοίες και εξοργιστικές κατηγορίες της "σύστασης συμμορίας", η κυβέρνηση ξαναχτύπησε:

Σήμερα, μετά την πορεία των φοιτητικών συλλόγων στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, σε απόσταση 500 μέτρων από την Πρεσβεία, απήχθη από την αστυνομία ο φοιτητής Λυμπέρης Τσάμπρας, μέλος της ΚΝΕ. Ενώ η διαδήλωση είχε ολοκληρωθεί και ο φοιτητής επέστρεφε μαζί με άλλους, ένα τζιπ της αστυνομίας σταμάτησε δίπλα του και οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν βίαια σε αυτό, προς άγνωστη κατεύθυνση (σ.σ. όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση δεν ήταν ακόμα γνωστό πού βρίσκεται το μέλος της ΚΝΕ, καθώς του είχαν απαγορεύσει να τηλεφωνήσει σε δικηγόρο).

Η συγκεκριμένη δράση της αστυνομίας, που βασίζεται σε άνωθεν εντολές, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη, μας γυρίζει σε μαύρες εποχές κρατικής τρομοκρατίας, πολύ περισσότερο που εκδηλώθηκε σήμερα, 21 Απριλίου, προξενώντας μαύρους συνειρμούς.

Η επικίνδυνη κυβέρνηση Σημίτη, που έχει αναγάγει σε βασικό εχθρό το λαό και τη νεολαία που αγωνίζονται, είναι καταδικασμένη να ακολουθήσει τη μοίρα όλων όσων χρησιμοποίησαν ανάλογες μεθόδους στο παρελθόν. Κανένας αυταρχισμός, καμιά τρομοκρατία δεν είναι σε θέση να ανακόψει τη λαϊκή πάλη, κανένας δεν είναι σε θέση να τρομοκρατήσει και να περιορίσει τη δράση των κομμουνιστών.

Ας ρίξει ο πρωθυπουργός μια ματιά στην 80χρονη και πλέον ιστορία του ΚΚΕ! Κάτι θα μάθει! 'Η, τέλος πάντων, ας ανατρέξει στη σημερινή επέτειο! Και αυτή θα τον βοηθήσει να βγάλει συμπεράσματα!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ