Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΕΣ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Συγκεντρώσεις των δικηγόρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δε θα λειτουργήσουν σήμερα τα δικαστήρια της χώρας από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 μ. Δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι πραγματοποιούν ολιγόωρες αποχές από την άσκηση των καθηκόντων τους, καταδικάζοντας τις ΝΑΤΟικές επιδρομές εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας και ζητώντας την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Οι δικηγόροι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σήμερα δίωρη αποχή και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η συγκέντρωση των δικηγόρων της Αθήνας θα γίνει στα δικαστήρια (πρώην Σχολή Ευελπίδων) και της Θεσσαλονίκης στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου.

Το δικό τους "παρών" δίνουν στις εκδηλώσεις κατά των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί. Οι δικαστικές ενώσεις αποφάσισαν ημίωρη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων στις 11 π.μ. σε ένδειξη συμπαράστασης στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας. Με ψήφισμά τους οι πέντε δικαστικές ενώσεις (Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ενωση Διοικητικών Δικαστών, Ενωση Εισαγγελέων, Ενωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας και Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου) ζητούν να επιλυθούν με ειρηνικά μέσα τα προβλήματα των λαών της Γιουγκοσλαβίας και επισημαίνουν "το δικαίωμα των κρατών να επιλύουν τα εσωτερικά τους προβλήματα με βάση το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες". Διατυπώνουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που η συνεχιζόμενη εμπλοκή θα έχει στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής και γενικότερα της Ευρώπης και ζητούν η ΕΕ, μαζί με τον ΟΗΕ, τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς και τη Διεθνή Ενωση Δικαστών να αναλάβουν γενναία και αποφασιστική πρωτοβουλία για την άμεση κατάπαυση των βομβαρδισμών και κάθε πράξης βίας, για την εξεύρεση ειρηνικής επίλυσης της κρίσης και για τη διασφάλιση της επανόδου των προσφύγων στις εστίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ