Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάσεις εργασίας κατά του πολέμου

Με στάσεις εργασίας και εκδηλώσεις σε μεγάλα εργοτάξια αποφάσισε να εκφράσει την αντίθεσή του στο να υπογράψει η κυβέρνηση τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο κήρυξε για αύριο Παρασκευή, μέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στάση εργασίας στο εργοτάξιο του Νέου Αεροδρομίου Αθηνών στα Σπάτα, από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ., ενώ στα εργοτάξια κατασκευής του ΜΕΤΡΟ Αθήνας από τις 11.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ,. για την πρωινή και την απογευματινή βάρδια, ενώ για τη βραδινή τις δύο τελευταίες ώρες.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου "με την αλλαγή της δομής του ΝΑΤΟ, ο επιθετικός αυτός ιμπεριαλιστικός οργανισμός, επιδιώκει να παίξει το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα, για να επεμβαίνει ενάντια στους λαούς σε όλες τις γωνιές της Γης".

Επιπλέον, το Συνδικάτο καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στο "βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγουν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές". Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, ενώ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για το σταμάτημα του πολέμου, για να φύγουν τα ΝΑΤΟικά γεράκια από τα Βαλκάνια, να επιστρέψει στη χώρα το "Θεμιστοκλής" και όσοι Ελληνες στρατιώτες βρίσκονται εκτός των συνόρων και, τέλος, για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου. Στη Μυτιλήνη

Στη μονάδα της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη, στο εργοστάσιο παραγωγής ούζου "ΕΠΟΜ" και στο γηροκομείο περιόδευσαν χτες ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ και ο Θ. Τσαγγαρέλης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης, μιλώντας στους εργαζόμενους για την ιμπεριαλιστική ΝΑΤΟική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία και για την Πρωτομαγιά. Οι συνδικαλιστές σημείωσαν ότι είναι χρέος των εργαζομένων να αναπτύξουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη και να απαιτήσουν το σταμάτημα του πολέμου, καθώς και να μη συμμετάσχει η χώρα μας με κανέναν τρόπο σ' αυτόν. Παράλληλα, τόνισαν ότι πρέπει να προσδώσουν στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς ταξικό - αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό χαρακτήρα, κόντρα στις συμβιβασμένες και υποταγμένες πλειοψηφίες που ελέγχουν τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασία με όλες τις δυνάμεις, με ώθηση από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2018-04-19 00:00:00.0)
Συναγερμός σε γιαπιά και εργοτάξια (2006-05-25 00:00:00.0)
"Να απαιτήσουμε το σταμάτημα του πολέμου" (1999-05-08 00:00:00.0)
Αντισταθείτε στη φίμωση της Αλήθειας (1999-05-06 00:00:00.0)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ (1999-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ