Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ουαί υμίν...

"Η Ελλάδα δεν εμπλέκεται σ' αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις... Εμείς δε συμμετέχουμε στους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, και είμαστε υπέρ μιας πολιτικής λύσεως"...

Παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου οι ντόπιες θεραπαινίδες του υπερατλαντικού επικυρίαρχου, που παριστάνουν την κυβέρνηση της χώρας, επαναλαμβάνουν εν χορώ τους γελοίους ισχυρισμούς τους και προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι είναι αμέτοχοι στο μεγάλο έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού ο αιμοσταγής "πλανητάρχης" και οι Ευρωπαίοι συνένοχοί του. Θεωρούν περίπου φυσικό, και βάζουν πρόθυμα την υπογραφή τους, δικαιολογώντας και εγκρίνοντας το βομβαρδισμό και την πυρπόληση, έτσι, χωρίς κανένα πρόσχημα, της πρωτεύουσας (και όχι μόνο) ενός ανεξάρτητου κράτους - μέλους του ΟΗΕ.

Αγνοώντας τα αισθήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού, που καταδικάζει με οργή και αγανάκτηση την αντεθνική πολιτική τους και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις εντολές των αφεντικών, παραχωρούν όχι μονάχα "γην και ύδωρ", αλλά και τον αέρα της πατρίδας μας, προκειμένου να διευκολύνονται στο "έργο" τους οι αδίστακτοι μακελάρηδες που καίνε τα Βαλκάνια και απειλούν να ανάψουν τη φωτιά ενός νέου παγκόσμιου πολέμου.

Ετσι, με τη "σύμφωνη γνώμη όλων των συμμάχων", τα γεράκια του Πενταγώνου και του ΝΑΤΟ συνεχίζουν ανενόχλητα το καταστροφικό τους έργο, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι θα εντείνουν ακόμα πιο πολύ τους βομβαρδισμούς, για να "απελευθερώσουν" το λαό του Κοσσυφοπεδίου, που υποφέρει κάτω από την τυραννία του κακού Μιλόσεβιτς.

"Δεν έχουμε περιθώρια", δήλωσε, έτσι ωμά και ξετσίπωτα, ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, "όχι για ήττα, αλλά ούτε καν για ισοπαλία. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε νίκη. Γιατί εδώ διακυβεύεται η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ". Με άλλα λόγια, δηλαδή, αν δε νικήσουμε, το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί, και τότε τι θ' απογίνει η ελεύθερη και δημοκρατική κοινότητα... Εξάλλου, τα οπλικά συστήματα που διαθέτουμε σήμερα είναι παλαιάς, ξεπερασμένης τεχνολογίας. Και επειδή είναι κρίμα να τα πετάξουμε (κοστίζουν, άλλωστε, δισεκατομμύρια δολάρια), τα ρίχνουμε στις πόλεις και στα χωριά της Γιουγκοσλαβίας, στα τρένα και στις φάλαγγες των άμαχων προσφύγων, ώστε να αποκτούμε και τις ανάλογες γνώσεις και εμπειρίες (ποσοστό επιτυχίας, στατιστικού λάθους κλπ.), και να ανανεώνουμε έτσι το οπλοστάσιό μας με νέα, πιο σύγχρονα και πιο "έξυπνα" όπλα...

Αλλά, ουαί υμίν, σιχαμεροί και απαίσιοι δολοφόνοι, υποκριτές! Αλίμονό σας, αδίστακτοι σταυρωτήδες, που παίζετε στα ζάρια τα ιμάτια ενός αθώου λαού, που τον κρεμάσατε, χωρίς αιτία και αφορμή, στο σταυρό του μαρτυρίου. Αλίμονό σας κι εσάς, εγχώριοι εθελόδουλοι τσανακογλείφτες, που βάζετε πρόθυμα την υπογραφή σας και συμμετέχετε στο έγκλημα. Θα έρθει σύντομα η ώρα, που γονατιστοί και τρεμοπόδαροι θα οδηγηθείτε, όλοι μαζί, μπροστά στον αδέκαστο κριτή της ιστορίας και θα λάβετε την τιμωρία που σας αξίζει.

Οι λαοί δεν αυτοκτονούν, ούτε εξοντώνονται με πυραύλους και με βόμβες. Ο λαός της Γιουγκοσλαβίας, με τη συμπαράσταση και τη στήριξη όλων των λαών της Γης, θα αντισταθεί και θα επιζήσει. Θα μαζέψει πάλι με φροντίδα και με στοργή τα συντρίμμια που αφήνετε πίσω σας, θα ξαναχτίσει απ' την αρχή τα εργοστάσια, τα σπίτια και τις γέφυρες που γκρεμίζετε και η ζωή θα συνεχίσει το δρόμο της. Κι εσείς, που τώρα θριαμβολογείτε για τα μεγάλα πολεμικά σας "κατορθώματα", θα περάσετε σαν ένας κακός εφιάλτης απ' αυτή τη Γη, και θα φύγετε από τούτη τη ζωή, σημαδεμένοι με την ανεξίτηλη σφραγίδα του Ηρόστρατου. Μέσα στα διεστραμμένα κρανία σας θα φωλιάζει αιώνια το σκοτάδι της καταισχύνης, και, όπως το είπε κι ο ποιητής, "η μνήμη σας, που της ζωής το νόημα θα λερώνει/ θα 'ναι ένα στίγμα, ένας λεκές μες στο κάτασπρο χιόνι" της αυριανής κοινωνίας της Ανθρωπιάς και της Ειρήνης, που θα τη χτίσουν οπωσδήποτε οι λαοί, παρά τις... "φιλότιμες" προσπάθειές σας να την εμποδίσετε.

Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ