Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα δικαστήρια

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια στη Σχολή Ευελπίδων, στις 9 π.μ., κάνουν σήμερα τα μέλη της ΚΝΕ, την ώρα που οι 3 σύντροφοί τους, που πιάστηκαν προχτές στην Καλλιθέα, θα δικάζονται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με την κατηγορία για φθορά ιδιοκτησίας, επειδή έγραφαν σε τοίχο αντιπολεμικά συνθήματα.

Τα 3 μέλη της ΚΝΕ, Βασίλης και Νίκος Ραυτόπουλος και Στέφανος Χαλιός,σύρονται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή τόλμησαν, όπως και χιλιάδες άλλοι νεολαίοι της πατρίδας μας, ν' αντισταθούν στον βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.

Οι 3 Κνίτες δέχτηκαν την κτηνώδη επίθεση αστυνομικών, τη Δευτέρα το βράδυ, έξω από το 9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας. Οι αστυνομικοί, εκτελώντας εντολές άνωθεν, τους κυνήγησαν υπό την απειλή όπλων, τους χτύπησαν και αφού τους συνέλαβαν τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και εξευτελισμού της προσωπικότητάς τους τους ξεγύμνωσαν.

Η παραπομπή τους στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επειδή στην πύλη του σχολείου έγραψαν το σύνθημα "Εξω οι ΗΠΑ. Εξω το ΝΑΤΟ", δείχνει ότι ο αυταρχισμός είναι ο μόνος δρόμος για μια πανικόβλητη κυβέρνηση, που έχει σημαδευτεί ανεξίτηλα από το άγος της αιματοχυσίας του λαού της Γιουγκοσλαβίας, που φέρνει και τη δική της υπογραφή.

Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ),με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, καταγγέλλει την απαράδεκτη, τραμπούκικη και φασιστική συμπεριφορά της Αστυνομίας κατά των μελών της ΚΝΕ, επειδή έγραψαν συνθήματα κατά του πολέμου, του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, την παραμονή της μαύρης επετείου της απριλιανής χούντας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στη δίκη 4 κομμουνιστών (2020-10-09 00:00:00.0)
Επίθεση στα γραφεία του «ΛΑΟΣ» (2002-01-24 00:00:00.0)
Χτύπησαν συντρόφους του Νίκου Γαρδίκη! (1999-04-21 00:00:00.0)
ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ στους αστυνομικούς γι' αυτή την απανθρωπιά; (1999-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ