Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
"Να απαιτήσουμε το σταμάτημα του πολέμου"

Με τη δήλωση που υπογράφτηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της "Ομάδας των 8", το ΝΑΤΟ κάτω από την κινητοποίηση των λαών, τη διεθνή κατακραυγή και την ηρωική αντίσταση του λαού της Γιουγκοσλαβίας, προσπαθεί να παραπλανήσει τους λαούς εμφανιζόμενο ότι υποχωρεί και ανοίγει δρόμο για την ειρήνη.

Πρόκειται όμως στην ουσία για επαναδιατύπωση των ΝΑΤΟικών θέσεων με διαφορετικό τρόπο, με ασάφειες που συνιστούν ένα κείμενο παγίδα που προωθεί τη ΝΑΤΟποίηση του Κοσσυφοπεδίου και τη μετατροπή του σε προτεκτοράτο.

Το ΝΑΤΟ υποχρεώνεται ναι μεν να εγκαταλείψει την αλαζονεία του εμφανιζόμενο ότι επιστρέφει στον ΟΗΕ, αλλά αυτό δεν αλλάζει τις επιδιώξεις του που είναι η ΝΑΤΟική κατοχή της περιοχής. Το παράδειγμα της Βοσνίας απέδειξε πως η συμμετοχή και άλλων στρατευμάτων χωρών εκτός του ΝΑΤΟ έπαιξε το ρόλο της "νομιμοποίησης" της ΝΑΤΟικής κατοχής.

Είναι επίσης απαράδεκτο και προκλητικό και παραβιάζει κάθε έννοια ανεξαρτησίας η θέση πως η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θα αποφασιστεί από τον ΟΗΕ.

Εξάλλου, η ίδια η ομάδα των "8" στερείται διεθνούς νομιμότητας και δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια μορφή συνεργασίας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που στρέφεται κατά των λαών.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό, τις επιτροπές ειρήνης να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να εντείνουν τις κινητοποιήσεις. Να μην πέσουν στην παγίδα της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας, που προσπαθεί να εμφανίσει σαν ελπίδα ειρήνης τις προτάσεις των "8", όταν μάλιστα δε γίνεται καν λόγος για το σταμάτημα των βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ.

Να απαιτήσουμε το σταμάτημα του πολέμου αμέσως και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τα Βαλκάνια. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν να επιλυθούν από τον ίδιο το λαό της Γιουγκοσλαβίας και τους άλλους λαούς, χωρίς ξένες επεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ