Κυριακή 16 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκινα αγωνιστικά "πανιά" άνοιξαν, χτες βράδυ, στα Χανιά, τα μέλη, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, χαράζοντας νικηφόρα πορεία για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην οποία μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και χαιρέτισε ο ηθοποιός Τίτος Βανδής.Εκεί το μεγάλο πλήθος των συγκεντρωμένων "ψήφισε" μαύρο στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στην ΟΝΕ και στις δυνάμεις που τα στηρίζουν, δηλώνοντας την αγωνιστική αντίθεσή του στα δεινά του ιμπεριαλισμού.

Η πλατεία, αρκετή ώρα πριν, πλημμύρισε από το κόκκινο χρώμα και η μαζικότητα, όσο περνούσε η ώρα, αυξανόταν θεαματικά. Από διάφορα σημεία των Χανίων, όπου είχαν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις, κατευθυνόταν πλήθος κόσμου στην πλατεία, ενώ χαρακτηριστική ήταν η παρουσία του μαζικού μπλοκ της ΚΝΕ, που ξεκίνησε από το Βενιζέλειο Ωδείο. Το πανό των Κνιτών έγραφε: "Κόκκινο στο Μαύρο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι νέοι ψηφίζουν ΚΚΕ".Φτάνοντας στον τόπο της συγκέντρωσης οι Κνίτες βροντοφώναξαν το σύνθημα "οκτώ δεκαετίες αγώνες και θυσίες το ΚΚΕ στην πρωτοπορία". Ενα σύνθημα που επαναλήφθηκε πολλές φορές πριν και κατά τη διάρκεια της πολιτικής αυτής συγκέντρωσης.

Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν, ακόμα, το γεγονός ότι βρέθηκε εκεί πλήθος ανθρώπων που ήρθε για πρώτη φορά να ακούσει από κοντά την ξεκάθαρη αγωνιστική φωνή του ΚΚΕ. Και ο κόσμος αυτός πλήθαινε όσο διαρκούσε η συγκέντρωση, παρακολουθώντας με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα έλεγε η Αλέκα Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ