Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δε θα συναινέσουμε στην πολιτική της ΟΝΕ

Την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την ανύπαρκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κοινωνική πολιτική, εκφράζουν με ψήφισμά τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Στο ψήφισμά τους, το οποίο διαμορφώθηκε ύστερα από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, τα μέλη της επισημαίνουν ότι "είναι πολλά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες στις πλάτες των επαγγελματοβιοτεχνών. Φαίνεται πως το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, είναι η ευημερία των αριθμών και η ένταξή μας στην ΟΝΕ άνευ όρων παρά αυτή καθαυτή η ευημερία του ελληνικού λαού". Οι επαγγελματοβιοτέχνες τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα η κρίση οξύνεται περισσότερο, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Γιουγκοσλαβία. "Εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να συναινέσουμε σ' αυτή την κατάσταση. Θα συνεχίσουμε τεκμηριωμένα να προτείνουμε και να διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν, ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο, προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας και του ελληνικού λαού", σημειώνεται στο ψήφισμα.

Με το ίδιο ψήφισμα, οι επαγγελματοβιοτέχνες διατυπώνουν - μεταξύ άλλων - τα αιτήματά τους για τη λύση των προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο:

  • Την ανάγκη καθορισμού ενός νέου και δίκαιου συστήματος φορολογίας με κατάργηση των "αντικειμενικών κριτηρίων" και του 35%
  • Τη θέσπιση μέτρων ελέγχου της εξάπλωσης των πολυκαταστημάτων
  • Την κατοχύρωση της επαγγελματικής στέγης
  • Ανθρώπινες συντάξεις στους συνταξιούχους
  • Την υλοποίηση των εξαγγελιών για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Ακόμη, υπογραμμίζουν την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων, σχετικών με τη χρηματοδότηση, την ασύδοτη δράση των πολυκαταστημάτων, το εξοντωτικό ωράριο, την κατακρεούργηση του ασφαλιστικού ταμείου των ΕΒΕ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ