Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να παραμείνει βασικό μάθημα η Κοινωνιολογία

Το πάγιο αίτημά τους, για τη διατήρηση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας ως βασικό μάθημα και αναπόστατο μέρος της Γενικής Παιδείας στο Ενιαίο Λύκειο, μετέφερε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών από το Σύλλογο Κοινωνιολόγων,κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή με την Ελένη Μηλιαρωνικολάκη,υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό.

Οπως επισήμαναν οι εκπαιδευτικοί, με το Νόμο 2525 το μάθημα της Κοινωνιολογίας από βασικό μετατρέπεται σε μάθημα επιλογής, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η σημασία του μαθήματος, αλλά και η ίδια η επιστήμη και σαν προέκταση αυτού να αλλάζει και ο ρόλος του Κοινωνιολόγου ως εκπαιδευτικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Ελ. Μηλιαρωνικολάκη τόνισε πως για το ΚΚΕ το μάθημα της Κοινωνιολογίας είναι σημαντικό να υπάρχει ως βασικό μάθημα στο πλαίσιο της γενικής εκπαίδευσης, μια και ο τομέας της κοινωνιολογικής του διάστασης δεν υποκαθίσταται από κανένα άλλο μάθημα. Υπογράμμισε δε ότι το ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προώθηση λύσης για το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι θα πρέπει ο κλάδος να καταδικάσει τη σημερινή δομή και το περιεχόμενο του Ενιαίου Λυκείου, που μέσα από ένα εξοντωτικό εξεταστικό σύστημα λειτουργεί ως προθάλαμος πρόσβασης για τα ΑΕΙ, χωρίς βέβαια να στοχεύσει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης του μαθητή και στην απόκτηση κοινωνικής γνώσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ