Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήλωσαν στο "Ρ"

Γιάννης Μπανιάς, γενικός γραμματέας της ΑΚΟΑ: "Η παλλαϊκή αντίσταση του ελληνικού λαού θα πρέπει να εμποδίσει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ενωμένοι να αντισταθούμε στον πόλεμο που είναι εναντίον των συμφερόντων του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και όλης της Βαλκανικής. Κανένας Ελληνας φαντάρος να μη σταλεί να υπηρετήσει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών".

Κώστας Χαλκιάς, πρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων: "Είχαμε πιστέψει πως τελείωσαν όλα και θεωρούσαμε υπερβολή να παλεύουμε για την υπεράσπιση και τη διατήρηση της ειρήνης. Πέσαμε έξω και δυστυχώς είμαστε στην αρχή του αγώνα. Πρέπει να συσπειρωθεί ο κόσμος, διαφορετικά οι βόμβες θα αρχίσουν να πέφτουν στις αυλές μας".

Εφη Δελή, εκπρόσωπος του Δικτύου για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: "Ειδικά αυτή την περίοδο, που οι λαοί δέχονται μια πρωτοφανή ιμπεριαλιστική επίθεση, είναι απαραίτητο να υπάρξει συνένωση όλων των δυνάμεων, όλων των προοδευτικών ανθρώπων, όλων των αντιπολεμικών φωνών, ώστε να σταματήσει η σφαγή που γίνεται δίπλα μας".

Λευτέρης Κωνσταντινίδης, μέλος της Πανθεσσαλονίκειας Επιτροπής Ενάντια στον Πόλεμο: "Το άσπρο περιστέρι της ειρήνης, ο μαραθωνοδρόμος Γρηγόρης Λαμπράκης οδηγεί σήμερα όλους εμάς στο δρόμο του αγώνα. Το μόνο δρόμο που μπορεί να σταματήσει το σύγχρονο φασισμό που μετοίκησε στην Ουάσιγκτον και στο Λονδίνο και βομβαρδίζει τη γειτονική χώρα".

Μιχάλης Μοσχονάς, δήμαρχος Αγίου Παύλου: "Ενωμένοι και μέσα από τον καθημερινό αγώνα, ο λαός μας μπορεί να σταθεί φραγμός στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ, στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να ματώσουν τα Βαλκάνια".

Μιχάλης Λιάκος: "Κάθε λεπτό πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Στον αγώνα όλοι, κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Γιατί εκτός από το λαό, καμία άλλη δύναμη δεν μπορεί να αναχαιτίσει τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται".

Γιώργος Μπακογιώργος, εκπρόσωπος της ΦΕΑΠΘ: "Η συμμετοχή του ΚΣ της ΦΕΑΠΘ υποδηλώνει τα αντιπολεμικά αισθήματα των φοιτητών, που όλη τη χρονιά βρέθηκαν δίπλα στο λαό, ενισχύοντας το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και διατρανώνοντας την καταδίκη τους στον βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Το πλατύ ποτάμι της αντεπίθεσης παρασέρνει και τους φοιτητές".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση της ΕΔΥΕΘ στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο (2014-10-08 00:00:00.0)
Ενιαίος αγώνας (2008-03-19 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στις 11 π.μ. στα Προπύλαια (2004-03-20 00:00:00.0)
Απαίτηση η προκήρυξη απεργίας ενάντια στον πόλεμο (2003-02-19 00:00:00.0)
Στο πόδι η Κρήτη (2002-10-25 00:00:00.0)
Λαϊκή δράση ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών (2001-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ