Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Ζημιά 2 δισ. από πλαστές τηλεκάρτες

Δυο δισεκατομμύρια δραχμές εκτιμάται η ζημιά του ΟΤΕ από κύκλωμα πλαστογράφησης τηλεκαρτών, το οποίο εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Συνελήφθησαν οι Πακιστανοί Μοχάμεντ Ιντρες, 40 χρόνων και Αμίρ - Μοχάμεντ Γιατ, 31 χρόνων, καθώς και η Γεωργιανή Αντελίνα Μγκεριάν, 30 χρόνων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο πρώτοι που διέμεναν στο ίδιο διαμέρισμα στην οδό Τριών Ιεραρχών 164 στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένο με προγραμματιστή και μηχάνημα ανάγνωσης τηλεκαρτών, ξαναγέμιζαν άδειες κάρτες του ΟΤΕ. Με αυτόν τον τρόπο ξαναγέμιζαν χιλιάδες τηλεκάρτες τις οποίες μετέφεραν στο σπίτι της Γεωργιανής στο Ρέντη και από εκεί τις προωθούσαν στην αγορά.

Οι ξαναγεμισμένες κάρτες πωλούνταν αντί 500 - 600 δραχμών η κάθε μια κυρίως από Κούρδους και Πακιστανούς που φρόντιζαν να βρίσκουν άδειες κάρτες και να τις παραδίδουν στα μέλη του κυκλώματος για να τις ξαναγεμίσουν.

Κατασχέθηκαν ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή, τρεις μικροσυσκευές ανάγνωσης τηλεκαρτών ΟΤΕ, 23.082 τηλεκάρτες, δυο κινητά τηλέφωνα, έντεκα διαβατήρια Πακιστάν και 374 χιλιάδες δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ