Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε κλοιό πάλι το λιμάνι σήμερα το βράδυ

Στην πύλη 11 στις 9 μ.μ. η συγκέντρωση

Σε αποκλεισμό του λιμανιού καλεί απόψε από τις 9 το βράδυ, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ,προκειμένου ο λαός να "επιβλέψει" με τη μαζική συμμετοχή του, αν η συμφωνία που προβλέπει την παύση της διέλευσης ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τις 5 ως τις 15 Ιούνη, υλοποιείται. Το ραντεβού με τον αγωνιζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης έχει οριστεί μπροστά στην πύλη 11.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει: "Η εξόντωση του γιουγκοσλαβικού λαού συνεχίζεται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, παρά τις "ειρηνευτικές" πρωτοβουλίες. Η αντίστασή μας σ' αυτή τη βαρβαρότητα συνεχίζεται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω ΓΕΕΘΑ, ζήτησε από το ΝΑΤΟ μεταξύ 5 και 15 Ιούνη να μη διέρχονται ΝΑΤΟικές δυνάμεις μέσω του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, επειδή δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευσή τους, λόγω απασχόλησης των δυνάμεων καταστολής με τις ευρωεκλογές. Αν η συμφωνία είναι ειλικρινής σημαίνει ότι ούτε στο Λιμάνι θα ξεφορτώνονται ΝΑΤΟικά υλικά, ούτε στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας θα κυκλοφορούν ΝΑΤΟικές, με οποιοδήποτε πρόσχημα. Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης με τη μαζική του συμμετοχή να επιβλέψει αν η συμφωνία αυτή υλοποιείται".

Στο μεταξύ χτες βράδυ εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του Λιμανιού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Αντιπολεμικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών της πόλης. Απαίτησαν να σταματήσει η διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από το Λιμάνι και να πάψει η πόλη να αποτελεί κατεχόμενη περιοχή.

Καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην κεντρική πύλη από τις 8 το απόγευμα ως αργά το βράδυ. Κρατώντας πικέτες, πανό και φωνάζοντας αντιΝΑΤΟικά συνθήματα απαίτησαν να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί στη γειτονική χώρα, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση την υποκριτική στάση της απέναντι στο λαό της χώρας, να πάρει πίσω την υπογραφή της και να απαιτήσει το σταμάτημα του βρώμικου πολέμου.

Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν τη μετατροπή του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων που εδώ και μήνες προωθούνται μέσα από το Λιμάνι, το σιδηρόδρομο και τις εθνικές οδούς με τελικό προορισμό τα Σκόπια. "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ Γερμανία", βροντοφώναξαν οι δάσκαλοι της νεολαίας.

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους και θέλοντας να ενημερώσουν το λαό της πόλης για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στη Γιουγκοσλαβία, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφιών, που οι ίδιοι τράβηξαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Βελιγράδι, την Κυριακή στις 8μ.μ. στο χώρο της Εκθεσης Βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ