Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καράβια κουβαλάνε συνεχώς φορτία θανάτου

Το αγγλικό πλοίο "Σι Σεντόζα" αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας και νέο πολεμικό υλικό για τα Σκόπια. Αποκαλύπτεται και πάλι ο εμπαιγμός της ελληνικής κυβέρνησης προς τον αγωνιζόμενο λαό της περιοχής, όταν ανακοίνωνε πως από τις 4 ως τις 15 Ιούνη θα σταματήσει η διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα δικαιώθηκαν όσοι προέβλεπαν πως θα υπήρχε ένταση των ΝΑΤΟικών δρομολογίων.Τρία αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" μετέφεραν 150 Αγγλους στρατιώτες, οι οποίοι προωθήθηκαν αμέσως για τη βάση τους στα Σκόπια.

Μέσα στις δύο προηγούμενες μέρες, στο λιμάνι έφτασαν τρία πλοία που μετέφεραν βαρύ οπλισμό. Το αγγλικό "Σι Κρουζέιντορ",το ιταλικό "Μαγιόρ" και το γαλλικό (ελληνικών συμφερόντων) "Πελ Τζασπέρ".

Συνολικά μετέφεραν 200 οχήματα, 48 τζιπ, 50 τρέιλερ, 45 κοντέινερ, δύο λεωφορεία, 50 φορτηγά, 10 ΤΟΜΠ, 16 άρματα μάχης τύπου "Τσάλεντζερ", 30 "Μ-113", 14 "Μ-109" και ένα "Λέοπαρντ". Μέχρι και χτες, πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 100 άρματα μάχης και εγκαταστάθηκαν στα διάφορα ΝΑΤΟικά στρατόπεδα που εδρεύουν στα Σκόπια.

Και ενώ ούτε οι ίδιοι οι στρατιωτικοί τολμούν να πουν ξεκάθαρα πως αυτός ο οπλισμός δε σχετίζεται με το ενδεχόμενο έναρξης χερσαίων επιχειρήσεων, ο υπουργός Αμυνας συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, δηλώνοντας πως είναι μέγα ψεύδος ότι η Θεσσαλονίκη τελεί υπό ΝΑΤΟική ομηρία και οι δυνάμεις που προωθούνται ετοιμάζονται για την εισβολή στο Κόσσοβο. Σε ανοιχτή συγκέντρωση προχτές το βράδυ στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που περνούν από την πόλη, ο Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε: "Ούτε ένας εξ αυτών δεν πάει στη Γιουγκοσλαβία, δεν πάει στο Κόσσοβο. Ούτε μία σφαίρα δε ρίχνει κανένας εξ αυτών. Είναι αποκλειστικά και μόνο δύναμη ειρήνευσης. Δύναμη η οποία πάει στα Σκόπια, που έχουν ανάγκη στήριξης μετά την αποχώρηση των 15.000 ανδρών του ΟΗΕ"! Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα, επιτρέποντας τη διέλευση από τη Θεσσαλονίκη, ουσιαστικά βοηθάει τα Σκόπια και το σχέδιο ειρήνευσης στην περιοχή... Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να κλείσουν τα αυτιά στο μεγάλο παραμύθι που λένε όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, εμποδίζοντας τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που δήθεν πάνε για να χτυπηθούν με τους Σέρβους ή τους Αλβανούς και ότι "ο λαός γνωρίζει την αλήθεια".

Λίγες ώρες αργότερα, ο λαός της Θεσσαλονίκης "που γνωρίζει την αλήθεια", έβλεπε τις τεράστιες φάλαγγες να περνούν, με τα "ειρηνευτικά" τεθωρακισμένα άρματα μάχης φορτωμένα σε νταλίκες πολιτικές και στρατιωτικά αρματοφόρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ