Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διαδήλωσαν για την ειρήνη

"Μαζί θα αντιπαλέψουμε τον εφιαλτικό κόσμο που μας ετοιμάζει η νέα τάξη πραγμάτων". Μ' αυτή την επισήμανση η Σούλα Νομικού,πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελοκήπων,κάλεσε όσους συμμετείχαν στη χθεσινή αντιπολεμική συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους, που διοργάνωσαν δεκάδες φορείς της πόλης, να αντισταθούν στη βαρβαρότητα που θέλει να επιβάλει το ΝΑΤΟ.

Η Σ. Νομικού τόνισε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Αλέκος Σταματουλάκης,ο οποίος κατήγγειλε τις ΗΠΑ που, όπως είπε, "ανέλαβαν να παίξουν το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα. Χρειάζεται, συμπλήρωσε, ο δρόμος της αντίστασης και η συνεργασία των αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων, ενώ σημείωσε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ο σέρβικος λαός σε κάθε περίπτωση είναι νικητής".

Η αντιπολεμική συγκέντρωση έκλεισε με τραγούδια από μουσικό συγκρότημα και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, διατρανώνοντας μ' αυτό τον τρόπο την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια στον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ