Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πολιτική δίωξη καθηγήτριας

Καταγγελία των ΔΣ των πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) παραπέμπεται η καθηγήτρια και μέλος του ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Ειρήνη Τερζηβασιλειάδου, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς δίωξης από τη στιγμή που πήρε το μέρος των μαθητών κατά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους. "Πρόκειται για πολιτική δίωξη" καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα ΔΣ των πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης.

Η Ειρήνη Τερζηβασιλειάδου, παραπέμπεται στο ΠΥΣΔΕ με τις κατηγορίες ότι α) "άσκησε δημόσια κριτική στον προϊστάμενό της - διευθυντή του 1ου Ενιαίου Λυκείου Νεάπολης", β) "Εκδηλωνόταν υπέρ του ΚΚΕ", γ) "Χρησιμοποίησε τη δημοσιοϋπαλληλική της ιδιότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα της ΚΝΕ - ΚΚΕ".

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την παραπομπή της καθηγήτριας και υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη "που παραβιάζει τα συνταγματικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, μετατρέπει σε πειθαρχικό παράπτωμα μια πολιτική διαμάχη και "ποινικοποιεί" το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στο χώρο του σχολείου". Καταγγέλλουν επίσης τη στάση του προϊστάμενου του 1ου Γραφείου της Β Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευστ. Κουλουμπή,ο οποίος, όπως τονίζουν, "υλοποιώντας κατά γράμμα τις διατάξεις του νέου "εκσυγχρονισμένου" Υπαλληλικού Κώδικα, όχι μόνο αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην ομόθυμη έκκληση των συνδικαλιστικών οργάνων των καθηγητών (ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) να σταματήσει κάθε ανακριτική διαδικασία σε βάρος της συναδέλφου, αλλά και προχώρησε στην πειθαρχική δίωξή της, ώστε να τιμωρηθεί για την πολιτική της, πλέον, δράση".

Τα ΔΣ των πέντε ΕΛΜΕ θεωρούν ότι "αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα και καθήκον κάθε δημόσιου υπαλλήλου να κρίνει πράξεις της προϊσταμένης του αρχής, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο όπως η διωκόμενη συνάδελφος". Καλούν, τέλος, το Β ΠΥΣΔΕ να μη συνεργήσει στην παραπομπή της και "να αντιμετωπίσει την υπόθεση στις πολιτικο - συνδικαλιστικές της διαστάσεις, σύμφωνα με τις αρχές του κλάδου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ