Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Στερνή μου γνώση... "

Η μεγάλη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ στις αγροτικές περιοχές της χώρας εξαναγκάζει την κυβέρνηση να υποσχεθεί - αν και οι υποσχέσεις αυτής της κυβέρνησης δεν πρέπει να "κομποδένονται" κιόλας - τη λήψη κάποιων μέτρων, υπέρ των αγροτών, όπως μείωση της φορολόγησης, αύξηση συντάξεων, επίσπευση της καταβολής αποζημιώσεων για καταστροφές στην παραγωγή από θεομηνίες κ.ά.

Και πολλοί αγρότες, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, έδωσαν, έστω και με "μισή καρδιά", ξανά την ψήφο τους στο κυβερνών κόμμα - υποκύπτοντας είτε σε κομματικούς συναισθηματισμούς, είτε σε εκβιαστικά διλήμματα - τώρα το μετανιώνουν, σκεφτόμενοι πως αν "έπεφτε" κι άλλο το ΠΑΣΟΚ θα υποσχόταν και, ίσως, να υλοποιούσε περισσότερα μέτρα υπέρ της αγροτιάς.

Αλλά υπάρχει η δυνατότητα να "επανορθώσουν". Σε 9 μήνες, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε εθνικές εκλογές και το μήνυμα που θα σταλεί στο ΠΑΣΟΚ και το δικομματισμό γενικότερα, μπορεί να είναι ακόμη πιο σκληρό και, ταυτόχρονα, αποτελεσματικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ