Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Αλλοι τον διαψεύδουν και άλλοι τον μεθοδεύουν

Στην επιστροφή του πρωθυπουργού από τους Αγίους Θεοδώρους, την Κυριακή το πρωί - λόγω του μνημοσύνου για τον Α. Παπανδρέου - έχουν στραμμένο το βλέμμα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, που εισηγούνται εντόνως την πραγματοποίηση ανασχηματισμού. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ενώ ας σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός αναχωρεί την Τετάρτη για το εξωτερικό και η επιστροφή του αναμένεται στα τέλη του μήνα. Αρα, είναι προφανές ότι, εφόσον δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη τη Δευτέρα ή την Τρίτη, η υπόθεση και τα σενάρια για τον ανασχηματισμό μετατίθενται για τον επόμενο μήνα.

Χτες, πάντως, στους πιέζοντες για την αλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση, προστέθηκε και ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος, μετά από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι "έχω πει επανειλημμένως" την"κατ' αρχήν θέση μου για μια δομική αλλαγή στην κυβέρνηση", για να προσθέσει ότι το θέμα είναι υπόθεση που αφορά τον ίδιο τον Κ. Σημίτη. Οσον αφορά το ζήτημα του εκλογικού νόμου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος" για αλλαγή του, συμπληρώνοντας ότι "αλλαγή του εκλογικού νόμου θα ήταν αυτοκτονία".

Τέλος, χτες, σε συνέντευξή του, στο "Alter - 5", ο Χρ. Παπουτσής χαρακτήρισε "εφεύρημα και πολιτική ύβρη" την κατηγορία που απευθύνεται σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ πως επιθυμούν ήττα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απομακρυνθεί ο Κ. Σημίτης από την εξουσία και συμπλήρωσε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί "τελευταία ηχηρή προειδοποίηση" για το κόμμα του.

  • Με χτεσινή του ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί "νέο γύρο ανούσιου θορύβου" την προσφυγή της ΝΔ για τον έλεγχο της προεκλογικής τηλεοπτικής διαφημιστικής δαπάνης των κομμάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ