Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρώτα η ΟΝΕ

Πιέζει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε "πολιτική παροχών" για να μην μπει σε κίνδυνο η πορεία προς την ΟΝΕ!

Εμπρακτη απόδειξη της πολιτικής της για στήριξη της ΟΝΕ έσπευσε να δώσει η ηγεσία της ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την "πολιτική των παροχών" για να μη βάλει σε κίνδυνο την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με το ΣΕΒ και τους άλλους εκπροσώπους της εργοδοσίας, η ηγεσία της ΝΔ τάσσεται με πάθος κατά των "φοροελαφρύνσεων" που διαφημίζει η κυβέρνηση - άλλο ζήτημα η απάτη και η ψηφοθηρία από την πλευρά της - γιατί "οι παροχές αυτές θα υποθηκεύσουν τη μετά ΟΝΕ εποχή (!) και θα δυσχεράνουν την πορεία προσαρμογής της χώρας στις προκλήσεις της εποχής του ΕΥΡΩ".

Με τη χτεσινή δήλωση του καθ' ύλην αρμόδιου τομεάρχη Γ. Αλογοσκούφη αποδεικνύεται περίτρανα τι σημαίνει η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ "πιέζουμε την κυβέρνηση να πάει στη σωστή κατεύθυνση". Η ηγεσία της ΝΔ θέτει ως απαράβατο όρο για τις φοροελαφρύνσεις την κατακρεούργηση των δημοσίων δαπανών, προφανώς των κοινωνικών δαπανών. "Η φορολογική μεταρρύθμιση - αναφέρεται στη δήλωση - με αύξηση του αφορολόγητου ορίου, μείωση του αριθμού των κλιμακίων και των φορολογικών συντελεστών, κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και του 35% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα σχέδιο συγκράτησης των δημοσίων δαπανών".

Την υποστήριξη και εφαρμογή αυτής της βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής είχε κατά νου ο Κ. Καραμανλής, όταν, μιλώντας χτες στο συνέδριο του ΔΗΣΥ στην Κύπρο, διατράνωσε πως "οι φιλελεύθερες ιδέες είναι το μεγάλο μας όπλο, αρκεί να κάνουμε τρία πράγματα: να τολμούμε, να τολμούμε, να τολμούμε"! Δεν παρέλειψε μάλιστα να καυχηθεί ότι "η δύναμη των φιλελεύθερων ιδεών είναι παντού κυρίαρχες, έστω και αν δεν κυβερνούν παντού φιλελεύθερες κυβερνήσεις". Υποστήριξε ωστόσο ότι η νίκη των ευρωδεξιών (ΕΛΚ) στις ευρωεκλογές δείχνει πως "η ιδεολογική κυριαρχία των φιλελεύθερων ιδεών γίνεται πλέον και πολιτική κυριαρχία".

Στο μεταξύ, η Ρηγίλλης προέκρινε ως προνομιακό χώρο για "αντιπολίτευση" την ίση μεταχείριση των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τις διαφημιστικές δαπάνες. Για το πρώτο ζήτημα ο εκπρόσωπος του κόμματος Α. Σπηλιωτόπουλος έστειλε επιστολή στο ΕΣΡ ζητώντας να επιληφθεί του θέματος ενόψει των εθνικών εκλογών, ενώ για το δεύτερο τρεις βουλευτές ζήτησαν σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για να ελεγχθεί το ύψος και η κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης των κομμάτων στις ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ