Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τσιφλίκι που λέγεται ΕΡΤ

"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Και ο κ. Μπ. Παπαπαναγιώτου, δημοσιογράφος στη ΝΕΤ και στον ΦΛΑΣ, που καθόλου δε συμπεριφέρθηκε (δις) με ευπρέπεια, επιβεβαίωσε τον παραπάνω κανόνα.

Για να γίνει κατανοητή η αναφορά, παραθέτουμε τα γεγονότα, όπως ακριβώς έγιναν.

Ο Μπ. Παπαπαναγιώτου ζήτησε να στείλει το ΚΚΕ εκπρόσωπό του στην εκπομπή "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ" της Πέμπτης, 17/6/99. Από το ΚΚΕ ορίστηκε ο Στρ. Κόρακας, στον οποίον όμως παρουσιάστηκε στη συνέχεια ανυπέρβλητο κώλυμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρευρεθεί στην εν λόγω εκπομπή. Στη θέση του ορίστηκε ο Βασ. Εφραιμίδης.

Ομως ο Μπ. Παπαπαναγιώτου, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες, δε δέχτηκε να είναι στην εκπομπή ο Β. Εφραιμίδης, ζητώντας να πάει άλλος εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ είπε στον Μπ. Παπαπαναγιώτου ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Τους εκπροσώπους του ΚΚΕ τους καθορίζει το ίδιο το ΚΚΕ, που δεν μπαίνει στη λογική ορισμένων δημοσιογράφων "στείλε μου τον τάδε και όχι τον δείνα". Αυτή τη λογική το ΚΚΕ την απορρίπτει ασυζητητί.

***

Ο Μπ. Παπαπαναγιώτου απάντησε στο Γραφείο Τύπου: "Η αλλάζετε τον Εφραιμίδη ή δε θα πάρετε μέρος στην εκπομπή". Και τότε το Γραφείο Τύπου τού απάντησε ότι δε θα σταλεί κανένας στην εκπομπή. Και δεν εστάλη.

Ομως ο Μπ. Παπαπαναγιώτου δεν περιορίστηκε ως εδώ. Ξεκινώντας την εκπομπή του, ανακοίνωσε στους τηλεθεατές ότι "δεν παρευρίσκεται εκπρόσωπος του ΚΚΕ με ευθύνη του ΚΚΕ"!

Το Γραφείο Τύπου παρενέβη αμέσως και εκπρόσωπός του ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικώς στην εκπομπή, για ένα λεπτό, προκειμένου ν' αποκαταστήσει την αλήθεια, την οποία ο Μπ. Παπαπαναγιώτου διαστρέβλωσε. Δεν του επετράπη, αν και επέμενε έντονα.

***

Ετσι έχουν τα πράγματα. Και αποδείχνεται ότι η νοοτροπία του ιδιοκτήτη τσιφλικιού, την οποία ούτε στα ιδιωτικά κανάλια συναντάς σε τέτοιο βαθμό, ζει και βασιλεύει στην ΕΡΤ. Γεγονός για το οποίο ο πρώτος υπεύθυνος δεν είναι ο Μπ. Παπαπαναγιώτου, αλλά οι αρμόδιοι της ΕΡΤ και το υπουργείο Τύπου.

Οσον αφορά το ΚΚΕ, ας είναι καθαρό στον καθένα, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε αξιώσεις επιλογής των στελεχών του από άλλους. Και θα τις αντιμετωπίζει ως εκδηλώσεις θράσους και παρεμβάσεις σε εσωτερικά του θέματα.

Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ