Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδράσεις ελληνικών εργατικών φορέων

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) με χθεσινή ανακοίνωσή του "καταγγέλλει την καταδίκη σε "θάνατο διά απαγχονισμού" του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τα τουρκικά στρατιωτικά δικαστήρια σκοπιμότητας". Σημειώνει πως "ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης στην παράδοση του Κούρδου ηγέτη - όσες προσπάθειες κι αν έγιναν - στον ένα ή στον άλλο βαθμό, δεν μπόρεσε να κρυφτεί.

Το ΠΑΜΕ "καλεί τους εργαζομένους της χώρας μας να οργανώσουν και να πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, οι οποίες θα αποσκοπούν στην υπεράσπιση της ζωής και στην αποφυλάκιση του Οτσαλάν και την απόδοση όλων των ελευθεριών στον κουρδικό λαό".

  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος με ανακοίνωσή του τονίζει πως "για τη θανατική ποινή που επιβλήθηκε από το καθεστώς της Αγκυρας έχουν κι άλλοι ευθύνες. Καταγγέλλουμε σαν συνενόχους όσους αρνήθηκαν να του παραχωρήσουν πολιτικό άσυλο, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση που τον παρέδωσε στις τουρκικές αρχές". Και καταλήγει: "Οι λαοί με τον αγώνα τους θα ανατρέψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ