Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Οι νέοι αλληλέγγυοι στο πλευρό των λαών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τη θανατική καταδίκη του Α. Οτσαλάν

Η θανατική καταδίκη του ηγέτη του ΡΚΚ, Α. Οτσαλάν, έχει και την υπογραφή της κυβέρνησης του Σημίτη, που, υπηρετώντας με σπουδή τις επιθυμίες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, συμμετείχε στην παράδοση του Α. Οτσαλάν στα χέρια του καθεστώτος της Αγκυρας.

Η εξέλιξη αναδεικνύει και τις βαρύτατες ευθύνες όλων εκείνων, που αρνιούνταν να καταδικάσουν το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Αμερικανών και που ψέλλιζαν τα περί "δίκαιης δίκης".

Είναι η ίδια κυβέρνηση, που συμμετέχει ενεργητικά στην επιβολή της "νέας τάξης" στη γειτονιά μας, που συνέβαλε και συμμετείχε στο βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Είναι οι ίδιοι που αναγόρευσαν σε τρομοκράτη τον κουρδικό λαό και σήμερα δίνουν διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης στις ΗΠΑ για τη - δήθεν - "πάταξη της τρομοκρατίας".

Η νέα "ιερά συμμαχία" της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν ήδη, ετοιμάζουν μια νέα εφόρμηση ενάντια στους λαούς της περιοχής για να στερεώσουν την κυριαρχία τους, βάζοντας μπρος τα σχέδιά τους για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Η ελληνική νεολαία δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει και να συνταυτιστεί με τις επιλογές της κυβέρνησης Σημίτη, που έχει διαλέξει τους ιμπεριαλιστές για φίλους και τους λαούς για εχθρούς. Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες να βρεθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό των λαών, που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στη νέα τάξη του ιμπεριαλισμού:

  • Για να μην εκτελεστεί ο Α. Οτσαλάν
  • Για να φύγει η συμμορία του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια
  • Για να οικοδομήσουμε το λαϊκό μέτωπο της αναμέτρησης και της νίκης!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ