Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μπλόκο στις φάλαγγες του θανάτου

Για άλλη μια φορά ο λαός της Θεσσαλονίκης διαδήλωσε στις πύλες του λιμανιού της πόλης

Μπλόκο στις φάλαγγες του θανάτου έστησαν χτες βράδυ πολίτες της Θεσσαλονίκης, έξω από τις πύλες 11 και 14 του λιμανιού της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Ο λαός της πόλης, με πρωτεργάτες τους κομμουνιστές για άλλη μια φορά, βρέθηκε στους δρόμους του αγώνα και της αντεπίθεσης ενάντια στη ΝΑΤΟική εισβολή στη Γιουγκοσλαβία, απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως οι διευκολύνσεις που παρέχει η χώρα στους δολοφόνους των λαών, να επιστρέψουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα που μετέχουν στο πλιάτσικο της γειτονικής χώρας, αλλά και να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από τη Βαλκανική Χερσόνησο.

Η νεολαία και ο λαός της πόλης, κρατώντας ψηλά τα λάβαρα του αγώνα, άρχισαν να συγκεντρώνονται στις 8 μ.μ. έξω από την πύλη 11, στήνοντας την απαιτούμενη υποδοχή στο αμερικανικό πλοίο του Ναυτικού "Μπομπ Χοπ", που μεταφέρει εκατοντάδες κοντέινερ και οχήματα, με τελικό προορισμό την πολύπαθη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.

"Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο", "Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή - Εξω το ΝΑΤΟ από τη Βαλκανική". Με τα συνθήματα αυτά απάντησαν οι διαδηλωτές της ειρήνης στις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που κλήθηκαν για άλλη μια φορά να υπερασπίσουν μέσα στο ελληνικό έδαφος τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς δολοφόνους. Οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν στους διαδηλωτές να προχωρήσουν στους χώρους του ΟΛΘ, όπως δεν επέτρεψαν την είσοδο και στην επιτροπή των συγκεντρωμένων, η οποία ζήτησε να μπει στο λιμάνι και να δει "ιδίοις όμμασι", όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τους διαδηλωτές, τι ακριβώς συμβαίνει σ' αυτό.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του νομού, που "πάνω στο ανείπωτο δράμα του γιουγκοσλαβικού λαού μετράνε τα κέρδη από τις παρεχόμενες διευκολύνσεις και μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε σταθερό προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ στην περιοχή". "Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις προς τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους. Να επιστρέψουν, τώρα, όλα τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα. Εξω το ΝΑΤΟ από τη Βαλκανική", καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το μέλος της Πανθεσσαλονίκειας Αντιπολεμικής Επιτροπής, Λευτέρης Κωνσταντινίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ