Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
"Αυτή η συμπαιγνία δεν περιορίζεται στον "Απο""

Συνέντευξη Τύπου της Βαλκανικής Αντιπροσωπείας του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες η Βαλκανική Αντιπροσωπεία του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν (ERNK).

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δίκης Οτσαλάν, εκπρόσωπος της οργάνωσης εκτίμησε ότι "το τουρκικό κράτος προσπαθεί να εξοντώσει το ΡΚΚ, πιστεύοντας ότι έτσι θα κλείσει το Κουρδικό Ζήτημα. Ομως, ο λαός μας (... ) υπερασπίζεται το Κόμμα του, εκφράζει τα αισθήματά του για αντίσταση, ελευθερία και ενότητα και προετοιμάζεται για καθολική αντίσταση".

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι "η διεθνής συμπαιγνία που στόχευε στο πρόσωπο του ηγέτη μας απειλεί το λαό μας, το μέλλον του και την ύπαρξή του (... )". Ο Οτσαλάν "από την πρώτη κιόλας ημέρα κατήγγειλε την ύπαρξη του Ειδικού Δικαστηρίου Κρατικής Ασφαλείας και ότι δεν αναγνωρίζει ως έγκυρη τη διαδικασία. Ως Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο δηλώσαμε ότι αυτό το δικαστήριο δεν πληροί κανέναν κανόνα διεθνούς δικαίου, ότι η απόφαση είναι προειλημμένη".

"Η απόφαση αφορά όλους τους Κούρδους. Κάθε Κούρδος θα πράξει το καθήκον του", είπε.

"Από το 1993 και μετά ο ηγέτης μας κήρυξε τρεις φορές μονομερή κατάπαυση του πυρός (...) εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο εξεύρεσης ειρηνικής λύσης".

Κατέληξε: "(...) ο ηγέτης μας δήλωσε: "Η ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ". Πρέπει να απαντήσουν αν θέλουν ειρήνη ή πόλεμο. Το σύνθημά μας είναι "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟ, ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ"".

Παρέστησαν μέλη κομμάτων της αντιπολίτευσης και μέλη οργανώσεων, όπως η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Κουρδικό Λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ