Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΝΑΤΟ
Διαρκείς διαφωνίες για την KFOR

ΜΟΣΧΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Τα προβλήματα και οι διαφωνίες μεταξύ των ΝΑΤΟικών και των Ρώσων αξιωματούχων συνεχίζονται, παρότι δημοσίως από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ανακοινώνεται ότι οι διαφωνίες πάνω στη σύνθεση και την ανάπτυξη της "ειρηνευτικής δύναμης" είναι άνευ ουσίας...

Ωστόσο, η πραγματικότητα κατέγραψε χτες την αναχώρηση της ρωσικής αντιπροσωπείας - υπό το ναύαρχο Βαλεντίν Κουζνετσόφ - από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, χωρίς να έχουν επιλυθεί οι διαφορές σε διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της ρωσικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, επιβεβαιώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις διαρροές που ήθελαν να υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε βασικά ζητήματα. Οπως, τη διεύρυνση του τομέα επιχειρησιακής ευθύνης τους στη βρετανική ζώνη γύρω από το αεροδρόμιο της Πρίστινα και στη ζώνη που ελέγχουν οι Ιταλοί. Η Μόσχα επιπλέον διαφωνεί με το ΝΑΤΟ για το εάν οι Ρώσοι στρατιώτες θα πρέπει να λαμβάνουν εντολές από τους διοικητές της συμμαχικής δύναμης - ένα θέμα που υποτίθεται ότι είχε λυθεί με τη Συμφωνία του Ελσίνκι.

Πάντως, τρία ρωσικά πολεμικά σκάφη που μεταφέρουν στρατιώτες και πολεμικό υλικό στο Κοσσυφοπέδιο επρόκειτο να αποπλεύσουν σήμερα από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, ενώ πρόσθεσε ότι στις 7 Ιούλη αναμένεται να αποπλεύσουν από το λιμάνι του Τουάπσε στη Μαύρη Θάλασσα και άλλα πολεμικά σκάφη, που θα μεταφέρουν στο Κόσσοβο περίπου 300 αλεξιπτωτιστές, όπως δήλωσε ο διοικητής της βάσης, Γκεόργκι Σπακ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ