Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Διαψεύδει ότι έκανε επιθέσεις το ΡΚΚ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αρνήθηκε χτες κάθε ευθύνη στη σειρά των επιθέσεων με εμπρηστικές βόμβες που σημειώθηκαν εναντίον τουρκικών συμφερόντων στη Γερμανία και ζήτησε από τα μέλη του να επιδείξουν πειθαρχία, σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το φιλοκουρδικό πρακτορείο DΕΜ.

"Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τίποτα άλλο από προκλήσεις που αποσκοπούν να αμαυρώσουν τον αθώο λαό μας και τα νόμιμα αιτήματά του", τονίζεται στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ηγεσίας της πολιτικής πτέρυγας του PKK.

"Καλούμε τους υποστηρικτές μας στην Ευρώπη να επιδείξουν πειθαρχία και να προσέχουν τις προκλήσεις", προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Για τρίτη συνεχή νύχτα από την καταδίκη σε θάνατο, την Τρίτη, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, επιθέσεις με εμπρηστικές βόμβες είχαν στόχο τουρκικά συμφέροντα στη Γερμανία, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Ο συντονιστής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στην Καγκελαρία, Ερνστ Ουρλάου, διατύπωσε την Τετάρτη την εκτίμηση ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το PKK, που είναι εκτός νόμου στη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ