Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Κόντρα στην αυθαιρεσία του ΟΛΠ

Αποκλεισμός της πύλης του Ικονίου, τη Δευτέρα, ώρα 12.30

Τους κατοίκους του Περάματος θα βρει μπροστά του ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) την προσεχή Δευτέρα, 5 Ιούλη 1999. Ο δήμος μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου και τους φορείς της πόλης θα αποκλείσουν την πύλη του Ικονίου στις 12.30 το μεσημέρι σαν πρώτη δυναμική απάντηση στις επί χρόνια αυθαιρεσίες του Οργανισμού.

"Είναι πια γνωστές οι εγκληματικές παρεμβάσεις του ΟΛΠ στην εργατούπολη του Περάματος και τους κατοίκους της", σημειώνει ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος και τονίζει: "Τεσσεράμισι χιλιόμετρα έχουν αφαιρεθεί από την πόλη μας. Επί 25 χρόνια, μια ολόκληρη περιοχή κάτω από τις γραμμές που διαμένουν οι παλιότεροι κάτοικοί μας παρέμενε, με ευθύνη του ΟΛΠ, εκτός σχεδίου πόλης, γιατί είχε σχεδιάσει εκεί αποθηκευτικούς χώρους. Οι τεράστιες χωρίς καμία πρόβλεψη ασφαλείας πανύψηλες μάντρες, με τις οποίες έζωσε την παραλία μας στο ύψος της στροφής Σταυριανού, προξένησαν τους τραγικούς πνιγμούς στις πλημμύρες του 1978. Με τις πρωτοφανείς επιχωματώσεις στη θαλάσσια περιοχή του Περάματος, έχει αλλοιώσει το περιβάλλον μας και έχει φτάσει να δημιουργήσει ένα ολόκληρο Πέραμα κάτω από το Πέραμα. Ο δήμος δε θα επιτρέψει καμία επέκτασή τους και διεκδικεί από τις ήδη παράνομες επιχωματώσεις αυτές την αξιοποίησή τους υπέρ του δήμου ή την επαναφορά τους στην προτέρα τους κατάσταση".

Αναφερόμενος ο δήμαρχος Περάματος στην πρακτική του ΟΛΠ, που σε τίποτα δε διαφέρει από την πρακτική αποικιοκράτη, υπογραμμίζει: "Εχει την αποκλειστική διαχείριση επί 50 χρόνια της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με έναν απαράδεκτο τρόπο, που μπορεί να κριθεί λίαν επιεικώς σαν αδιάφορος, προκαλώντας μόνο συρρίκνωση και ανεργία. Εξαιρούμενος επί δεκαετίες από τις υποχρεώσεις έναντι του δήμου, που έχουν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, δεν πληρώνει τα νόμιμα δημοτικά τέλη, παρά τις πολλαπλάσιες επιβαρύνσεις, οχλήσεις και σκουπίδια που αφήνει στην πόλη, συμπεριφερόμενος σαν αποικιοκράτης. Με νόμο, παραδόθηκαν στον ΟΛΠ τα έσοδα από τα πρόστιμα του ΚΟΚ, οι πολεοδομικές άδεις, οι καντίνες κλπ. που ήταν αρμοδιότητες και έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά από όλα αυτά, είναι κατανοητό ότι οι όποιες διεκδικήσεις του δήμου από τον ΟΛΠ αποτελούν ελάχιστα ψιχία μπρος στην καταστροφή που έχει προξενήσει ο Οργανισμός, ο οποίος, μετατρεπόμενος σε Ανώνυμη Εταιρία, συνεχίζει την ίδια απαράδεκτη πολιτική του. Δυναμική θα είναι η απάντηση του δήμου, των φορέων της πόλης και των κατοίκων μας για την ικανοποίηση σε πρώτη φάση των όσων έχει υποσχεθεί ο ΟΛΠ από το 1995".

Ο ΟΛΠ είχε αναλάβει την υποχρέωση, με βάση τα 26 σημεία του διυπουργικού οργάνου (Νοέμβρης του 1996), για την κατασκευή έργων, τόσο στους χώρους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όσο και στην πόλη, αλλά δεν υλοποίησε σχεδόν τίποτε. Επίσης απ' το Σεπτέμβρη του 1997 είχε αναλάβει τη δέσμευση ότι θα ικανοποιήσει πέντε αιτήματα του δήμου, αλλά όλα αυτά παραμένουν γράμμα κενό, επισημαίνει ο δήμαρχος και καταλήγει: "Ο ΟΛΠ, επιδεικνύοντας αναισθησία, επιλέγει χωρίς καμία λογική σαφήνεια και σχέση με τα αιτήματα του δήμου έργα που είναι απαραίτητα (Σαλαμίνα, Κοινοπραξία φέρι) για άλλους, σε χώρους, μάλιστα, της Ζώνης, με προφανή επιδίωξη την παραπέρα συρρίκνωσή της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστρεπτική η μείωση της δραστηριότητας της Ζώνης (2003-05-16 00:00:00.0)
Η δημοτική αρχή μαζί με το λαό διεκδικούν ό,τι τους ανήκει (2002-08-04 00:00:00.0)
Νομιμοποιείτε τις αυθαιρεσίες του ΟΛΠ (1998-01-08 00:00:00.0)
ΟΛΠ, ο καταστροφέας (1997-08-02 00:00:00.0)
Σε οριακό σημείο το κυκλοφοριακό πρόβλημα (1996-12-07 00:00:00.0)
Σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" λόγω ανεργίας (1996-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ