Κυριακή 4 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΩΝ
Να μην επιβαρύνει το περιβάλλον και η Εκκλησία...

Ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, με επιστολή που απευθύνει στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, ζητά να μην προχωρήσει στην ανέγερση του Συνοδικού Μεγάρου στον ελεύθερο χώρο πίσω από το ΝΙΜΤΣ και του νέου Μητροπολιτικού Ναού στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για περιβαλλοντικούς και πολεοδομικούς λόγους. Συγκεκριμένα:

  • Για το Συνοδικό Μέγαρο, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι ο χώρος αυτός περιέχει αρκετό πράσινο (ψηλά δέντρα) και χαμηλά κτίρια που έχουν αξιόλογα μορφολογικά χαρακτηριστικά. Επισημαίνει επίσης ότι είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της Αθήνας και θα πρέπει να προστατευτεί, πολύ περισσότερο που πρόκειται για περιοχή που περιέχεται στο πρόγραμμα ενοποίησης των χώρων πρασίνου, πολιτιστικών και κοινωνικών λειτουργιών που επιτάσσει το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.
  • Για την ανέγερση του Νέου Μητροπολιτικού Ναού στο γήπεδο του ΠΑΟ, ο Σύλλογος δηλώνει και πάλι την αντίθεσή του, καθώς και αυτός ο χώρος εντάσσεται στο ίδιο πρόγραμμα ενοποίησης χώρων πρασίνου, το οποίο, με βάση το Ρυθμιστικό, προβλέπει την αύξηση των ελεύθερων χώρων. "Η εκτίμηση των μελετητών - τονίζεται - είναι ότι το πράσινο αυτό είναι τελείως απαραίτητο και συνεπώς αδιαπραγμάτευτο και μάλιστα τοπικού χαρακτήρα, ώστε να δώσει κάποια δυνατότητα ανθρωπινότερης ζωής στους κατοίκους". Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο νυν Μητροπολιτικός Ναός είναι ο πλέον κατάλληλος να συνεχίσει να ασκεί το σημερινό του ρόλο και ως προς το μέγεθός του και ως προς την κτιριολογική του αξία και ως προς τη θέση του, αλλά, πάνω απ' όλα, λόγω της ιστορικότητάς του (είναι 150 χρόνων).

Καταλήγοντας ο Σύλλογος αναφέρει: "Μακαριότατε, κάνουμε έκκληση στον ανθρωπισμό και την ευαισθησία σας, να μην επιμείνετε σ' αυτή τη θέση που θα αποβεί σε βάρος της υγείας των κατοίκων της περιοχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ