Κυριακή 4 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πλημμυρίζουν εξαιτίας μιας κακοτεχνίας

Ουσιαστικά μέτρα, ώστε να απαλλαγούν οι κάτοικοι του χωριού Βασιλική Ιωαννίνων από τις επανειλημμένες πλημμύρες των σπιτιών και των χωραφιών τους, που προκαλούνται εξαιτίας κακοτεχνίας σε παρακείμενο δρόμο, ζητούν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου.

Στο χωριό Βασιλική του Δήμου Παμβώτιδας του Νομού Ιωαννίνων - αναφέρουν συγκεκριμένα οι βουλευτές - τα σπίτια και τα χωράφια που βρίσκονται κοντά στο δρόμο Καστρίτσα - Βασιλική - Λαγγάδες, πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει. Αυτό γίνεται ακόμη και το καλοκαίρι με τις ξαφνικές καταιγίδες, όπως συνέβη φέτος στις 30 Ιούνη.

Αιτία των πλημμυρών - προσθέτουν οι βουλευτές - είναι ο δρόμος, ο οποίος κατασκευάστηκε υπερυψωμένος σε σχέση με το έδαφος και τα σπίτια, χωρίς να κατασκευαστούν και οχετοί παροχέτευσης των ομβρίων νερών προς τη Λίμνη.

"Εκείνο όμως που δε συγχωρείται - υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - είναι ότι, ενώ η περιοχή και τα σπίτια πλημμυρίζουν αρκετά χρόνια τώρα και ενώ οι κάτοικοι και οι αγρότες διαμαρτύρονται και απευθύνθηκαν επανειλημμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε. Κι όλα αυτά, αν και η αντιμετώπιση είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί παρά ελάχιστα χρήματα, ώστε να τοποθετηθούν σωληνωτοί οχετοί κάτω από το δρόμο σε 3 - 4 σημεία"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ