Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να διατίθενται ορισμένα φάρμακα υψηλού κόστους απ' τα δημόσια νοσοκομεία και το ΙΚΑ για ασθενείς που δε νοσηλεύονται, αλλά βρίσκονται στην οικία τους.

Τα φάρμακα για τα οποία διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ διατίθενται σχεδόν όλα εντελώς δωρεάν στους ασθενείς - χωρίς δηλαδή συμμετοχή - και απ' την άποψη αυτή οι ασθενείς - που είναι βαριά περιστατικά - αντί να εξυπηρετούνται απ' το φαρμακείο της γειτονιάς τους θα είναι υποχρεωμένοι να τρέχουν στα νοσοκομεία και να ταλαιπωρούνται. Επειτα τα ίδια τα νοσοκομεία - που είναι υπερφορτωμένα - θα αναγκαστούν να δημιουργήσουν - πιθανά - και ουρές στα φαρμακεία τους, για εξωτερικούς ασθενείς, καθώς οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί είναι ελάχιστοι.

Από κει και πέρα ο ΠΦΣ βρίσκει ευκαιρία να ξιφουλκήσει για "διόγκωση του αμαρτωλού κράτους - εμπόρου" και για "κυκλώματα "συνεργασίας" λόγω του μονοπωλιακού τρόπου διακίνησης". Μ' άλλα λόγια ο ΠΦΣ με τις πομπώδεις εκφράσεις του περί "πραγματικής περίθαλψης" δεν πείθει και όποιο δίκιο έχουν οι φαρμακοποιοί, με την ανακοίνωση αυτή, φαίνεται σαν να τελούν εν αδίκω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ