Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εικονικοί γάμοι για νομιμοποίηση αλλοδαπών

Βαθύτερες διαστάσεις από αυτές που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, έχει η υπόθεση παροχής αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια έχει εντοπίσει ένα κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών, το οποίο διευκολύνεται ακόμα και από υπαλλήλους της ΤΑ ή ανθρώπους της Εκκλησίας. Για τη διάσταση του προβλήματος έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εσωτερικών για να επεκταθεί η έρευνα στα ληξιαρχεία και τα μητρώα.

Από την Ασφάλεια ανακοινώθηκε χτες ότι αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών συνέλαβαν την 25χρονη Ουγγαρέζα Βικτορία Σαρνόβα, η οποία είχε κάνει εικονικό πολιτικό γάμο με τον Ιωάννη Σιταρά, 39 χρόνων. Ο γάμος είχε γίνει στο Περιστέρι με τη μεσολάβηση του συνταξιούχου Ιωάννη Βλασσόπουλου. 44 ετών, ο οποίος πριν μερικά χρόνια είχε καταδικαστεί τελεσίδικα με ποινή φυλάκισης τριών ετών για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Ι. Βλασσόπουλος συνεργαζόταν με την ιδιοκτήτρια γραφείου συνοικεσίων Καλλιόπη Σέλλη - Παπαντωνοπούλου και ότι τα τελευταία χρόνια είχαν δράσει ως οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνσης αλλοδαπών. Συγκεκριμένα τους έφερναν παράνομα στην Ελλάδα, τους πάντρευαν εικονικά με Ελληνες και στη συνέχεια τους εφοδίαζαν και με παράνομες άδειες. Η αμοιβή ήταν περίπου 1,5 εκατ. δραχμές. Η Ασφάλεια έχει εντοπίσει 26 περιπτώσεις εικονικών πολιτικών γάμων με χαρακτηριστικότερες δυο υποθέσεις στις οποίες εμφανίζονται δυο ψυχικά άρρωστες κοπέλες να έχουν παντρευτεί με αλλοδαπούς, όταν νοσηλεύονταν σε κλινικές των Αθηνών.

Η Κ. Σέλλη αναζητείται, αλλά στο σπίτι της βρέθηκαν έντυπα για αλλοδαπούς, ληξιαρχικές πράξεις γάμων, φωτοαντίγραφα με στοιχεία αλλοδαπών και Ελλήνων. Συνολικά συνελήφθησαν εφτά αλλοδαποί και δυο Ελληνες εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμορία, για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων, παράνομη προώθηση και διευκόλυνση αλλοδαπών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ