Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Ανεπιθύμητος ο Ρ. Λιντς από τους εργαζόμενους

Την πρώτη "ψυχρολουσία" πήρε χτες ο Εγγλέζος διευθύνων σύμβουλος της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" Ρ. Λιντς,που μετέρχεται κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να εξασφαλίσει τη... συμπάθεια των εργαζομένων και να προωθήσει ανενόχλητος το σχέδιο συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα.

Από τις πρώτες ενέργειες του Εγγλέζου είναι η αποστολή "κατ' οίκον" επιστολών με καθησυχαστικό περιεχόμενο (διασφαλίζονται οι θέσεις απασχόλησης), αλλά και εκβιαστικό ("η εταιρία δε θα έχει μέλλον αν δεν την προστατεύσουμε"), καθώς επίσης και οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς, ενώ για σήμερα έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη διευθυντικών στελεχών.

Κατά τη χτεσινή εναρκτήρια περιοδεία του ο Ρ. Λιντς στις οικονομικές υπηρεσίες, στη λεωφ. Συγγρού, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τετραμελές κλιμάκιο συνδικαλιστών που ενημέρωναν εκείνη την ώρα τους εργαζόμενους. Οι συνδικαλιστές Στέλιος Μανούσος και Γιώργος Φιλίππου (ΕΣΚ) και Παύλος Τουμανίδης και Σταυρούλα Σαλουφάκου (ΠΑΣΚΕ) δεν του επέτρεψαν την είσοδο, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να διακοπεί η συνδικαλιστική ενημέρωση και ότι για τους εργαζόμενους είναι "ανεπιθύμητο πρόσωπο". Παίρνοντας το λόγο ο Σ. Μανούσος τόνισε: "Εχουμε τη γνώμη ότι δεν ήρθατε στην ΟΑ με σκοπό να την αναπτύξετε, αλλά να τη διαμοιράσετε και να κρατήσει το φιλέτο η "Μπρίτις Αϊργουέις"". Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά προς τον Λιντς ότι "εμείς δε θα σταθούμε συνεργάτες, αλλά αντίπαλοι με στόχο την απομάκρυνσή σας". Ο Εγγλέζος, κατανοώντας ότι δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει στην αίθουσα, αποχώρησε, λέγοντας ότι θα επιδιώξει άλλη στιγμή τη γνωριμία με το προσωπικό. Η αποπομπή του Εγγλέζου από την αίθουσα επιδοκιμάστηκε με χειροκρότημα από τους εργαζόμενους.

Οπως δήλωσε ο Σ. Μανούσος,οι παρευρισκόμενοι συνδικαλιστές "σταθήκαμε συνεπείς στο λόγο μας και κάναμε αυτό που πρέπει να κάνει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΣΠΑ, αλλά και γενικότερα του χώρου". Πάντως, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι εργαζόμενοι στην ΟΑ είναι πρόθυμοι να συσπειρωθούν γύρω από την Επιτροπή Υπεράσπισης του εθνικού αερομεταφορέα. Στις περιοδείες τους οι συνδικαλιστές που συγκροτούν την Επιτροπή, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, τόσο στο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 7 μμ στο Σύνταγμα, όσο και στην αυριανή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ επίσης στο Σύνταγμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ ζητά η ΕΣΚ (2000-02-29 00:00:00.0)
Οι αγώνες θα συνεχιστούν (1999-07-24 00:00:00.0)
Μαθήματα μάνατζμεντ... (1999-07-10 00:00:00.0)
"Οποιος νύχτα υπογράφει ο λαός τον διαγράφει..." (1999-07-02 00:00:00.0)
Σε ρόλο "Εφιάλτη" ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ (1999-06-25 00:00:00.0)
Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων (1999-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ