Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας

Στο άρθρο 1 του σχεδίου ΠΔ, αναφέρονται οι αρμοδιότητες που ασκούν τα όργανα της ΔΑ. Ομως, αυτές συμπληρώνονται με "προτάσεις της ΤΑ", όπως αυτές που ανέφερε ο εισηγητής της ΚΕΔΚΕ για "φύλαξη της δημοτικής περιουσίας, μέτρα τάξης σε αθλητικές - πολιτιστικές - κοινωνικές εκδηλώσεις, χρηματαποστολές κλπ.", που, αν δεν υπάρξει αντίδραση από το μαζικό λαϊκό κίνημα, μπορούν να ενσωματωθούν στο τελικό ΠΔ.

Πάντως, στο σχέδιο ΠΔ, αναφέρεται ότι η δημοτικοί αστυνόμοι ασκούν τις εξής αρμοδιότητες, που αφορούν στον έλεγχο τήρησης διατάξεων για:

  • Κάθε είδους κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν τα Δημοτικά ή Κοινοτικά Συμβούλια, καθώς και την επιβολή των πάσης φύσεως προστίμων που καθορίζονται με τις κανονιστικές αποφάσεις.
  • Καθαριότητα, κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων, οικοδόμηση, ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, ηχορύπανση, ρύπανση των θαλασσών από πηγές ξηράς, προστασία επίγειων και υπόγειων υδάτινων αποθεμάτων και προστασία του περιβάλλοντος, αλιεία σε λιμνοθάλασσες, λίμνες, ιχθυοτροφεία, ποταμούς, προστασία σπηλαίων, χώροι εγκατάστασης πλανόδιων νομάδων, εμποροπανηγύρεις, πάσης φύσεως επιτηδευμάτων και επαγγελμάτων.
  • Λειτουργία όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων, καθώς και εκείνων των οποίων οι όροι λειτουργίας καθορίζονται από υγειονομικές διατάξεις, ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των συναφών καταστημάτων και των εμπορικών καταστημάτων, χορήγηση των αδειών μικροπωλητών και τη λειτουργία κυλικείων σε κοινόχρηστους χώρους, χορήγηση των αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων και παρεμφερών επιχειρήσεων, χορήγηση αδειών λειτουργίας μουσικής σε δημόσια κέντρα, χορήγηση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας ψυχαγωγικών παιγνιδιών, κοινή ησυχία, επιθεώρηση αμαξωμάτων καντινών ως προς την εμφάνισή τους, επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, καθαριότητα και αισθητική των πόλεων, ευκοσμία και ευταξία.
  • Σήμανση των εργασιών που εκτελούνται στους δρόμους, ρύθμιση κυκλοφορίας με υποδείξεις και σήματα των τροχονόμων, έλεγχο εκπομπών ρύπων, θορύβων κλπ. από οχήματα.
  • Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό και των διατάξεων για τις επικίνδυνες οικοδομές, εφαρμογή διακοπής εργασιών. λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, αφαίρεση άδειας οικοδομής για ασφαλιστικές εισφορές.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρυθμίσεις διευκόλυνσης των μεγάλων επιχειρήσεων (2004-08-26 00:00:00.0)
Ξενοδοχεία, καζίνο και κέντρα μετά την Ολυμπιάδα (2000-02-18 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες στην παραλία (1999-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ