Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Εγκαλείται καθηγητής για τη γνώμη του!

Για... "διευκρινίσεις" - δηλαδή απολογία - εγκαλείται εκπαιδευτικός στη Λέσβο, επειδή "τόλμησε" να εκφράσει την αντίθετη άποψή του επωνύμως με άρθρο του στην τοπική εφημερίδα "Νέο Εμπρός", για τον τρόπο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που επανήλθε αντιδραστικότερος, από το ΠΑΣΟΚ!

Στο ρόλο του τοπικού "ελεγκτή" της ιδεολογικής "τάξης" των εκπαιδευτικών βρίσκεται ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Στ. Γιακουμής,ο οποίος εγκαλεί τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής Παναγιώτη Νικολού, επειδή στο άρθρο του... "δημοσιεύονται κρίσεις και συμπεράσματα αυθαίρετα"!

Ουσιαστικά, ο προϊστάμενος εμφανίζεται σαν... εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, για να υπεραμυνθεί της σκληρής κριτικής του εκπαιδευτικού στην "εξαπλή αξιολόγηση" των εκπαιδευτικών, που επαναφέρει "τον επιθεωρητισμό, την ομηρία, το φρονηματισμό, την τρομοκρατία" στην εκπαίδευση.

Ο εκπαιδευτικός απάντησε εγγράφως στον προϊστάμενο, επιμένοντας στην κριτική του, αλλά και για να του "υπενθυμίσει" ουσιαστικά το αυτονόητο και κεκτημένο δικαίωμα των πάντων και ειδικά των ενδιαφερομένων να έχουν άποψη και να την εκφράζουν ελεύθερα για οποιοδήποτε θέμα και ειδικά της ειδικότητάς τους. Σε κάθε περίπτωση, η άποψη του προϊστάμενου περί "αυθαίρετων" συμπερασμάτων του αρθρογράφου, δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο για υπηρεσιακή κλήση σε απολογία, κάτι που βέβαια παραπέμπει σε άλλες εποχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ