Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση Χρυσοχο'ϊδη - αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.

Με τον πρωθυπουργό επιδιώκει να συναντηθεί το νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας για να τον ενημερώσει για τα χρονίζοντα θεσμικά, οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των αξιωματικών. Η ΠΕΝΑΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και για άλλη μια φορά εκτέθηκαν στην πολιτική ηγεσία οι απόψεις των συνδικαλιστών για τα τρέχοντα θέματα. Ο υπουργός τους είπε ότι τελικά το νομοσχέδιο για το Αρχηγείο θα ψηφιστεί το φθινόπωρο από τη Βουλή, αφού δοθεί στα κόμματα και στα σωματεία για να διατυπωθούν και οι δικές τους απόψεις και παρατηρήσεις.

Συζήτηση έγινε και για τα οικονομικά αιτήματα, για τα οποία ο υπουργός είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν στη βάση της κατάργησης της υφιστάμενης σήμερα "ιεραρχικής οικονομικής ισοπέδωσης". Οι αξιωματικοί ζήτησαν να αυξηθεί ο βαθμός - πιλότος του ανθυπολοχαγού στις 230.000 δρχ. τουλάχιστον, με παράλληλη αναπροσαρμογή των συντελεστών. Τάχθηκαν επίσης κατά της χορήγησης επιδομάτων και της κατηγοριοποίησης του προσωπικού σε μάχιμους και μη μάχιμους.

Η ΠΕΝΑΑ εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρόσληψη ειδικών φρουρών για την επιτήρηση των λεγόμενων στόχων, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια διαδικασία παρεκκλίνει από το αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων και επειδή δημιουργεί αστυνομικούς δυο ταχυτήτων.

Ομως ο υπουργός, είδε θετικά το αίτημα των αξιωματικών για τη θέσπιση νέου νόμου σχετικά με τη χρήση των όπλων και υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα προωθήσει διάταξη που θα απαλλάσσει τους αστυνομικούς από την αυτόφωρη διαδικασία, όταν μηνύονται από παραβάτες ή όταν κατηγορούνται για ορισμένες πταισματικές παραβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ