Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Εκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ ζητά η ΕΣΚ

Προτείνει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης ενάντια στο σχέδιο απορρόφησης του εθνικού αερομεταφορέα από το πολυεθνικό κεφάλαιο 

Κρίσιμη και οριακή χαρακτηρίζει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ Αερομεταφορών) την κατάσταση στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ) και ζητά με υπόμνημα, που κατέθεσε στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους σε πλήρη ενεργοποίηση για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής, που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον εθνικό αερομεταφορέα.

Η παράταξη καταγγέλλει ότι η διοίκηση της «Ολυμπιακής» (Ελληνες και ξένοι), με την ανοχή και τη συνενοχή της κυβέρνησης ξεπουλούν, απαξιώνουν, συρρικνώνουν την εταιρία και υποθηκεύουν το μέλλον της, μαζί και το μέλλον των εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου στέκεται παρατηρητής των εξελίξεων. Η ΕΣΚ θεωρεί ότι το σχέδιο απορρόφησης του εθνικού αερομεταφορέα από το πολυεθνικό κεφάλαιο βρίσκεται στην τελική και κρισιμότερη φάση του και τονίζει ότι η άσχημη κατάσταση στην εταιρία θα επιδεινωθεί μετά τις εκλογές. Στο υπόμνημα γίνεται αναφορά στο ξεπούλημα του στόλου της ΟΑ στους ανταγωνιστές, στην υποθήκευση της σημερινής, αλλά και μελλοντικής περιουσίας της εταιρίας, στην παραχώρηση κερδοφόρων δραστηριοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στη μετέωρη μετεγκατάσταση της ΟΑ στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων, στην περικοπή δρομολογίων κλπ. Αναφορικά με τη στάση του συνδικαλιστικού κινήματος, επισημαίνεται ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την επίθεση που δέχεται ο εθνικός αερομεταφορέας και οι εργαζόμενοι και προστίθεται ότι η προεκλογική περίοδος δεν μπορεί να είναι δικαιολογία απραξίας. Το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η ΕΣΚ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει 24ωρη προειδοποιητική απεργία και συγκεντρώσεις στην Αθήνα, περιοδείες συνδικαλιστών της ΟΣΠΑ και των πρωτοβάθμιων σωματείων στην επαρχία, συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης κ.ά.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός μάνατζερ της ΟΑ Ρ.Λιντς, από τη Μελβούρνη, όπου βρίσκεται από προχτές για να καλμάρει τη θύελλα αντιδράσεων, είπε ότι δεν έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις για τα δρομολόγια της Αυστραλίας, αλλά ξεκαθάρισε ότι μακροπρόθεσμα η ΟΑ θα «πετά» μόνο σε μια πόλη της Αυστραλίας. Προανήγγειλε δε ότι η οριστική απόφαση για το μέλλον της γραμμής θα οριστικοποιηθεί πριν τις 26 Μάρτη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει η εταιρία τις πτήσεις και προς Μελβούρνη και προς Σίδνεϊ, μέχρι την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Με ανακοίνωσή τους 83 ομογενειακές οργανώσεις της Μελβούρνης που εκφράζουν το σύνολο του Ελληνισμού της πόλης, ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διατήρηση της γραμμής προς Μελβούρνη. Τέλος, προειδοποιούν ότι αν η γραμμή κοπεί τώρα στα πρόχειρα, το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της θα είναι δύσκολο, καθώς το κενό θα έχει καλυφθεί από άλλες εταιρίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πλάτη» στο ξεπούλημα βάζει η διοίκηση της ΟΣΠΑ (2002-12-14 00:00:00.0)
Σε αγώνες καλεί η ΕΣΚ «Ολυμπιακής» (2000-05-23 00:00:00.0)
Οι Αυστραλοί θέλουν τη γραμμή προς Μελβούρνη! (2000-02-17 00:00:00.0)
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην πολιτική συρρίκνωσης (2000-02-10 00:00:00.0)
Οι αγώνες θα συνεχιστούν (1999-07-24 00:00:00.0)
"Εν λευκώ" στον ιδιώτη (1999-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ