Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αγώνες καλεί η ΕΣΚ «Ολυμπιακής»

Ο αγώνας σήμερα ενάντια στο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) που προωθεί η κυβέρνηση είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και παράλληλα δημιουργεί τις αντικειμενικές και υποκειμενικές προϋποθέσεις για μια άλλη «Ολυμπιακή», ενταγμένη σε μια οικονομία υπέρ του λαού, ενάντια στη δικτατορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Αυτό επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ), οι οποίοι καλούν τους εργαζόμενους στην ΟΑ να πάρουν πρωτοβουλίες και να ζητήσουν τη σύγκληση εκτάκτων γενικών συνελεύσεων, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός αγωνιστικού προγράμματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, προχωρά με «φουσκωμένα τα πανιά» στην ιδιωτικοποίηση, όχι μόνο του 20% της ΟΑ στους Βρετανούς της «Μπρίτις Αιργουέις», αλλά και περισσότερο, μέχρι το πλήρες ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα. Για να διευκολυνθεί μάλιστα το ξεπούλημα, οι ακριβοπληρωμένοι Βρετανοί διαχειριστές της ΟΑ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, εφαρμόζουν σχέδιο απαξίωσης της εταιρίας, ξεπουλώντας περιουσιακά στοιχεία (αεροσκάφη, κτίρια κλπ.).

Για το ρόλο της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), η ΕΣΚ τονίζει ότι οι ηγετικές ομάδες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, σε αγαστή συνεργασία ετοιμάζονται, μέσα από το έκτακτο συνέδριο στις 30 Μάη, να προχωρήσουν στην ανατροπή της ομόφωνης θέσης του συνδικαλιστικού κινήματος για ενιαία και 100% δημόσια ΟΑ, διευκολύνοντας έτσι το ξεπούλημα ενός στρατηγικού τομέα της οικονομίας της χώρας. Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ στο ΔΣ της ΟΣΠΑ πρότειναν το έκτακτο συνέδριο να έχει ως θέμα τη διαμόρφωση προγράμματος δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΟΑ. Την πρόταση αυτή απέρριψαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, ενώ ο εκπρόσωπος της «Διακλαδικής Συνεργασίας» (πρόσκειται στο ΣΥΝ) δήλωσε ότι δε συμμετέχει στις ψηφοφορίες!

Καταλήγοντας οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ, υπογραμμίζουν ότι οι εργαζόμενοι με τη δική τους δράση από τα κάτω και την πίεση προς κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, μπορούν να αποτρέψουν το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα. Η ΕΣΚ όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις της θα παλέψει προς αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ